V-am mai scris că un amic are deja iPhone 4. Mare motiv pentru unii să se oftice, strugurii sunt uneori foarte acri. În fine, am pus iPhone 4 față în față cu Samsung Galaxy S. Și să vedeți ce a ieșit.

iPhone 4 versus Galaxy S

Întâi de toate, trebuie spus că un fan Apple este chiar un fan Apple. Deci chiar cu evidența în față, el susținea sus și tare (pînă să ne batem) că ecranul este mai bun și mai luminos la iPhone 4. Ba că se vede mai bine pe camera foto / video. Ba că telefonul Samsung are dată luminozitatea și saturația culorilor prea tare și iPhone 4 nu. În fine, ca de obicei la români, fiecare rămâne cu părerea lui.

Pe scurt. Samsung Galaxy S are ecranul mai mare, mai luminos, mie mi s-a părut că se vede mai bine. Și este mai ușor ca iPhone 4. Este adevărat că iPhone 4 are un design mai bun și atunci când îl ții în mînă oferă o senzație de produs super-premium. Samsung Galaxy S mai are și ceva feeling de plastic, e comparat des cu HTC Desire, deci ar fi un premium pentru geeks.

Camera foto și video este perfect comparabilă și face în ambele cazuri poze și filme foarte bune. Tare aș vrea să le compar și cu ale Nokia – deocamdată pot spune că tehnologia foto/video din iPhone 4 și Galaxy S este peste Sony Ericsson Satio care are camera de 12 megapixeli. Probabil optimizare și din soft, o stabilizare suplimentară, optică, chestii de gen. Dar se vede.

iPhone 4 versus Galaxy S

Îmi pare rău că nu am și filmat, iar pozele cu Blackberry 9000 sunt cum le vedeți. Varză. Acum să trag și o concluzie. Dacă ești fan Apple, iPhone 4 este cel mai bun smartphone ever și chiar este foarte bun. Doar că depinzi de Apple, de iTunes, de aplicațiile aprobate de Apple și așa mai departe. Dacă ești geek, Samsung Galaxy S este cel mai bun smartphone ever. Și sunt convins că pe Android 2.2 va bate iPhone 4 ca experiență finală a utilizatorului. Iar Android este cu totul altceva. Libertate, frate!

Al nostru este pe Android 2.1 și așa se vede o ușoară diferență  de mișcare. Însă este mai rapid decât HTC Desire, testat și verificat.