Samsung NX Mini, camera foto mirrorless de buzunar, este oficial în România la un preț excelent. Cred că este o achiziție bună dacă nu aveți deja o cameră foto performantă. Oricum, e mai bine să ai un mirrorless la îndemână decât un DSLR voluminos. Sigur, putem face multe comparații și putem avea o discuție interminabilă despre mirrorless și DSLR. Eu prefer o cameră miniaturizată care oferă o calitate decentă a imaginilor unei camere grele și dificil de manevrat și care deseori are nevoie de setări manuale pentru a face imaginile corect. Plus că NX mini are obiective inter-schimbabile și puteți lua la pachet un obiectiv care să ofere calitate foarte bună imaginilor realizate.

Samsung NX mini

Samsung NX mini dispune de conexiune Wi-Fi și NFC pentru a transfera rapid fotografiile pe smartphone. Astfel salvezi bateria smartphone-ului și de asemenea dai share la cele mai interesante fotografii.

Este cea mai subțire și mai ușoară camera cu obiectiv interschimbabil de pe piață: 158g și 22,5 mm. Camera are un corp solid din metal, cu design premium, iar finisajele sunt foarte bune.

Senzorul este BSI CMOS de 20.5 MP (de 1 inch) și are multe tehnologii foto. Face rafale la 6 cadre pe secundă, viteză de 1/16000s, ecran de 3 inch rotativ și touchscreen, ISO 100-25600, trage cadre RAW.

Prețul este pe la 1600 de lei, la eMAG.