iPhone 6 se va lansa în toamnă și este cel mai mare upgrade de pînă acum, va avea ecran mare și dotări tehnice demne de competiție. Primele noutăți vor veni la WWDC, eu pariez că iOS8 va aduce în iunie adaptarea la procesoare quad-core și multe alte noutăți. Cel mai nou zvon este legat de detaliile tehnice, dar mai sunt și alte noutăți.

iphone-6-concept

iPhone 6 ar urma să aibă exact cum scriam două versiuni, de 4,7 inch și 5,5 inch pentru a concura cu cel mai mare rival, Samsung. Modelul mai mic rămâne dedicat fanilor tradiționali, are ecran Retina cu rezoluție 1330×750 pixeli, cu 326ppi densitate, 1GB de RAM și procesor A8. Modelul de 5,5 inch va avea ecran Full HD cu densitate de 401ppi. Se păstrează formatul actual al ecranului.

Rama este simțitor diminuată, iar terminalele sunt mai subțiri. Apple va include tehnologia wireless NFC pentru conectarea la accesorii și pentru viitoare plăți mobile.

Analiștii estimează că modelul de 4,7 inch va atinge 60 de milioane de unități în vânzări pînă la finalul acestui an. Analiștii spun că modelul de 5,5 inch se va lansa spre finalul anului, deci va avea vânzări mai mici.

Despre versiunile premium, cu safir în loc de sticlă, analiștii cred că vor fi ediții limitate, versiunile de 64GB, mai scumpe decât restul produselor.