Mulți oameni, chiar capete luminate precum Steve Jobs, nu înțeleg succesul Android și îl pun pe seama unor “erori”, iar pentru a sublinia acest lucru mai plătesc și studii care să spună, vezi-doamne, că telefoanele Android sunt deja terminate. Ghinion! Consumatorii nu citesc aceste studii înainte să cumpere, iar tot mai mulți iubesc Android tocmai pentru că “nu este la fel”.

M-a distrat afirmația lui Steve Jobs, anume că Android va dispărea pentru că este prea fragmentat. Când colo, ce să vezi, tocmai această fragmentare l-a făcut mai popular decât iPhone. Cuuuum? A bătut Android iPhone? Da.

Astăzi citesc un alt studiu, la fel de ridicol, citat de Guardian. Cică “producătorii de telefoane Android vor dispărea la fel ca producătorii de PC-uri”. Este un studiu perfect pentru fanii Apple, care nu înțeleg că un hardware cu procesoare Intel și care rulează Windows este un PC.

Studiul arată că telefoanele mobile Android evoluează foarte rapid, de la primele modele cu Android 1.5 și 1.6 s-a ajuns în doar opt luni la terminale cu Android 2.2 și procesoare de computer. Cică viteza e prea mare. Spuneți asta celor de la Ferrari!

Probabil că astfel de studii citesc și cei de la Nokia de refuză în continuare să facă telefoane Android. Așa se vor trezi peste 2, maxim 3 ani, că Android va fi pe 50% din telefoane, iPhone va atinge 25%, iar Nokia și RIM se vor bate reciproc pe o nișă de 20% – utilizatorii cărora le este frică să schimbe telefonul de teama “unei experiențe noi”. În rest, RIM și Symbian sunt la ora actuală depășiți de situație.