Aplicaţia Trip Journal, dezvoltată la Cluj Napoca de compania iQuest, a primit trofeul “All around best app ever”, în cadrul conferinței mondiale a dezvoltatorilor de aplicații pentru iPhone. Acesta este al patrulea premiu primit de programatorii români pentru această aplicație, după titlul oferit de Google în 2009 la categoria “Aplicaţii pentru turism” și cele două titluri în cadrul evenimentului Mobile App World 2010 “Excellence in Design” și “Best paid for app”.
UPDATE: conform Refresh.ro, aplicația a fost premiată și în România, de către Orange.

360iDev s-a desfăşurat în Austin, Texas, SUA, săptămâna trecută și a reunit sute de specialiști în domeniu din întreaga lume. Pe lânga conferință, evenimentul a reunit și o gală de premii, în cadrul căreia fanii iPhone au putut vota online cea mai bună aplicație dezvoltată vreodată pentru acest tip de smartphone. Dintre toate soft-urile înscrise în concurs, juriul le-a selectat pe cele mai interesante cinci, urmând ca acestea să fie departajate de votul fanilor. Trip Journal a fost considerată de majoritatea drept cea mai bună din lume. De altfel, aplicația românească este folosită în prezent de peste 60.000 de posesori de iPhone, cei mai mulți fiind din SUA, Marea Britanie și Germania.

Pe lângă competiţia “All around best app ever”, evenimentul din Texas a mai gazduit alte trei concursuri: “Best Looking Game iPhone”, “Best Looking App iPhone” şi “Best Solo Effort”.

Trip Journal, prin integrarea cu Google Earth, oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a împărtăşi cu prietenii și familia informații actualizate despre locurile pe care le vizitează, urmărirea rutelor prin GPS și vizualizarea pe Google Maps, memorarea coordonatelor, realizarea și postarea de poze, înregistrări video, comentarii și articole pe blog.

Rămâi la zi cu gadgeturile și tehnologia

* trebuie completat
Formatul

Vezi cum arată