Apple a anunțat rezultate financiare peste așteptări pentru trimestrul octombrie-decembrie 2016, primul lor trimestru al anului fiscal. Iar o să plângă adepții teoriei că Apple va da faliment: vânzările de iPhone au depășit un nou record, fiind peste cifrele atinse de Samsung.

Update: plus o șmecherie contabilă !

Chiar dacă anul 2016 a fost unul greu pentru Apple, iar iPhone 7 nu a fost actualizarea de care aveau nevoie, totuși finalul de an a fost pozitiv. E drept, contextul Note 7 probabil că a ajutat Apple, iar oamenii și-au dorit pe final de an cadouri spectaculoase, dar care să fie și sigure în același timp. Altfel, situația ar fi stat diferit, în mod sigur.

Super-ofertă pentru Huawei P8 Lite ->>>

Veniturile Apple pe trimestrul respectiv au fost de 78.4 miliarde de dolari, față de vreo 75 de miliarde anul anterior în aceeași perioadă. iPhone a generat pentru Apple circa 54.4 miliarde de dolari în venituri, pe locul doi fiind vânzările de Mac cu 7.2 miliarde $, urmate aproape de iTunesc cu 7.1 miliarde $. Vânzările de iPad-uri au generat 5.5 miliarde $, dar trendul rămâne negativ.

Strategy Analytics spune că Apple a vândut pe final de an 78,3 de milioane de terminale iPhone, iar Samsung ar fi vândut 77.5 de milioane de terminale Galaxy. Vânzările Samsung au scăzut cu circa 5% față de nivelul atins pe finalul lui 2015. Huawei a rămas numărul trei cu 44.5 milioane de telefoane vândute la nivel global. Dar se cam apropie de primii doi, după ce în anii trecuți erau la mare distanță.