Potrivit unor sondaje realizate online pe un site destul de necunoscut ca să conteze, companiile IT sunt cei mai buni angajatori din România, cu mici excepții. Mai degrabă aș zice că este un concurs de voturi cine dă note mai mari și mai multe, dar rezultatele nu sunt foarte departe de adevăr, de aceea am și preluat informația.
Foto:  © Maksym Poriechkin | Dreamstime

Conform sondajului, cei mai buni angajatori ar fi Oracle România, Microsoft România și IBM România. Pe locul patru apare Nobel Telecom, de aceea rămân un pic sceptic, nu pentru că nu aș avea încredere în calitatea locului de muncă acolo, ci tocmai pentru că nu este o altă multinațională gigantică. Nobel este genul de firmă pornită de la un start-up, care nici acum nu este de nivelul unei multinaționale. Locul cinci, Continental, complet de acord, am citit că au o divizie de cercetare/dezvoltare foarte bună.

În a doua parte a clasamentului găsim Vodafone, Orange, cum era de așteptat, dar și Emerson România (?), Genpact sau EY România. Mai degrabă cred că angajații unor companii au fost stimulați să voteze, în timp ce alte companii nu au știut deloc de acest top și ca urmare, nu a votat nimeni pentru ele.

Sondajul online a fost realizat pe o pagină intitulată UndeLucrăm, care susține că au fost 50.000 de oameni care au votat pe parcusul anului.

 

 

Compania a realizat și topul celor mai buni angajatori  pe domenii:

  • Pentru domeniul telecomunicații, cel mai bun angajator a fost desemnat Vodafone România.
  • Continental Automotive Group România este cel mai bun angajator din domeniul Producție
  • Angajații EY România sunt cei mai mulțumiți angajați din domeniul Consultanță
  • Cel mai bine clasat angajator din domeniul Retail este în 2017 Kaufland România
  • Cea mai apreciată companie din domeniul BPO și servicii este Genpact România
  • ING România a obținut cea mai mare notă dintre toate companiile prezente în domeniul Bănci și Instituții financiare
  • Cel mai bun angajator din domeniul IT&C este în 2017 Oracle România.