Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicații online, a atras o investiție de peste 1,7 milioane de euro din partea eMAG.

Zitec va folosi aceste fonduri pentru a extinde echipa, pentru deschiderea de noi birouri, dar și formarea unui departament care va folosi fondurile europene pentru implementarea proiectelor tehnologice.

Zitec este pe trend ascendent constant în ultimii 5 ani, a ajuns în 2016 la o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, cu un indicator de profitabilitate (EBITDA) în creștere, la 12%. Infuzia de capital, care va avea loc printr-o serie de tranzacții, a avut în vedere potențialul de creștere în zona de servicii de dezvoltare software și online marketing, precum și portofoliul de investiții în startup-uri al Zitec. Printre companiile din portofoliul de investiții Zitec se numără: Zipongo.com (SUA), cosQuare.com (Olanda) și editura HAC!BD (România).

Tranzactia a fost asistată pentru Zitec de Societatea de avocați bpv Grigorescu Ștefănică, prin implicarea directă a lui Cătălin Grigorescu (Managing Partner) și a lui Ciprian Frandeș (Associate). De asemenea, Zitec a beneficiat de consultanță de specialitate în domeniul IT din partea buticului de avocatură Jlaw, prin avocații Claudia Jelea și Mihai Jelea.