F64 nu a fost cumpărat de o companie internațională. A fost cel mai viral PR stunt din 2013…
Comunicatul oficial nu dădea alte informații suplimentare.

Aniversare F64.ro
Fondatorii F64.ro

Compania a fost înființată în 2001 de Marian Alecsiu și Daniela Becheru (foto).

Magazinul foto a atins o cifră de afaceri de 18 milioane de euro la 12 ani de la lansare. În 2013, F64 și-a extins categoriile de produse, lansând smartphone-uri și tablete.
Update: primul zvon de azi e legat de Naspers. Grupul care a investit și în eMAG.
Update 2: pică varianta Naspers.
Update 3: Zoso spune că e un fond de investiții.
Update 4: Doar o glumă proastă. Au vrut să atragă atenția presei.

Citez:

După mediatizata campanie Black Friday, F64 a înregistrat o creștere în zona echipamentelor foto-video cu specificații premium de 70%, comparativ cu anul trecut.
Anul 2013 față de 2012 poate fi considerat un an bun pentru zona e-commerce, dar nu și pentru piața foto, având în vedere că aceasta a scăzut cu 15%. Totuși, în aceste condiții, business-ul F64 a înregistrat o creștere de 12 procente. Vânzările aparatelor mirorless s-au dublat, iar vânzările aparatelor compacte și DSLR au crescut cu 8,6 procente. Accesoriile pentru aparatele DSLR au înregistrat și acestea vânzări mari pentru mid și high level, cum ar fi: obiective, memorii, filtre și imprimante foto.
Rezultatele înregistrate de F64 în campania de Black Friday 2013 s-au concretizat în 14.800 de produse comandate, cu peste 75% mai mult decât în 2012 și venituri de peste 9 milioane de RON. Tot în acest an, F64 a obținut Premiul pentru cel mai bun magazin online în domeniul IT&C, respectiv Premiul pentru magazinul online cu cea mai bună prezență în Social Media în cadrul Galei Premiilor eCommerce.
Astfel, deoarece poziția F64 în contextul actual al pieței foto-video este una favorabilă, decizia de schimbare a acționariatului este destul de previzibilă. În zilele următoare managementul F64 va oferi mai multe detalii despre schimbările ce au loc în această perioadă.