iPad a avut un trimestru sub așteptări

Comentezi și câștigi direct un voucher cu REDUCERE 10% LA CE VREI TU ->>

iPad are vânzări sub așteptările analiștilor relevă anunțul făcut azi de Apple în procesul contra Samsung, iar cifrele au fost identificate de Horace Dediu, românul care s-a dovedit cel mai bun analist al mișcărilor Apple. Luând declarațiile oficiale Apple reiese că în primele trei luni din 2011 s-au vândut 4,2 milioane de tablete iPad, nu 6-8 milioane cu au estimat anterior mulți analiști. Apple va anunța rezutate pe T1 zilele astea.

iPad 2

iPad 2

iPad

În declarația Apple se spune că, pînă la 31 martie 2011 s-au vândut în lume 108 milioane de iPhone și 19 milioane de tablete iPad. Scăzând cifrele deja oficiale pentru 2010, respectiv 89 de milioane iPhone 4 și 15 milioane de iPad 1, rezultă că pe primele trei luni s-au vândut 18 milioane de telefoane mobile, în linie cu estimările, dar numai 4,2 milioane de tablete, mult sub estimări. Cele mai pesimiste analize făceau referire la 5 milioane de tablete.

Apple a lansat în martie iPad 2 și este posibil ca mulți dintre cumpărători să fi așteptat lansarea comercială a noii versiuni a tabletei.


Tags:,
1 comentariu
  1. 1
    Dan spune:

    Si de aia sunt ei suparati pe Samsung ? LOL.
    Parerea mea ca au vandut mai slab datorita faptului ca in Ian si Feb nimeni nu a mai cumparat Ipad 1 datorita asteptarilor pentru Ipad 2. Si cand au lansat Ipad 2 nu au avut stocuri suficiente, nu au permis pre-order, nici macar in magazinele lor nu au avut suficiente produse. On-Line-ul a avut timp de livrare de la 3 saptamani in sus ceea ce plaseaza grosul vanzarilor in Aprilie.

Spune-ti parerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *