Microsoft a început o serie de proceduri prin care pare să renunțe la brandul Lumia, produsele au fost scoase din magazine. Continuă să circule zvonuri despre Surface Phone, dar eu personal nu văd nicio confirmare oficială că ar mai face vreun telefon.

dreamstime_s_34854251-min
Credit foto: © Scanrail | Dreamstime.com – Mobile Windows

Pe surse, se spune că linia Lumia va fi eliminată pînă în decebrie definitiv.
Sigur că fanii își doresc în continuare terminale Windows Phone și visează la acel Surface Phone. Dar Microsoft a investit miliarde în zona de smartphone și miliarde în marketing și nu a reușit să obțină un succes măcar apropiat de Appe sau Android. Cota sa a scăzut de la 3% la punctul de maxim probabil sub 1% la ora asta, cu tot sprijinul operatorilor telecom. Ceea ce arată clar că pe piață nu există cerere, doar un grup de fani ai sistemului de operare, care cred că este mai bun, dar nu au puterea financiară de a susține produsele.

Acum, pentru Microsoft ar fi o greșeală să abandoneze de tot platforma mobilă, dar cred că ar putea avea smartphone-uri produse de parteneri, exact la fel cum produc laptopuri în colaborare cu partenerii.

Exemplul cel mai des citat este HP Elite X3, un smartphone care este bine făcut și are toate funcțiile smart de la Lumia. Microsoft ar putea realiza dispozitive similare în colaborare cu mai mulți producători cunoscuți.

În continuare un Surface Phone are logică, au făcut la fel cu tableta Surface care acum are și versiune Pro și a prins foarte bine. Cum spuneam, fanii Microsoft vor aprecia produsul și îl vor cumpăra.