Rovinieta: achită prețul prin SMS

(!) Descoperă reducerile impresionante la produsele din categoria Resigilate la eMag ->>

Orange și Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România au lansat astăzi sistemul de plată a rovinietei cu telefonul mobil, prin SMS. Clienţii Orange pot să achite taxa de drum cu mesaj la numărul 7500. Trebuie să menționeze numărul de înmatriculare și litera corespunzătoare categoriei rovinietei pentru tipul lor de vehicul. Detaliem mai jos. Cred că e o idee bună, mai ales când te trezești că ai plecat cu rovinieta expirată. Am reușit să o plătesc la benzinărie. Dar cu SMS e foarte ok.

rovinieta sms

Rovinieta prin SMS

Dacă vorbim de un autoturism cu numărul de înmatriculare este B12ABC, utilizatorul va trimite mesajul B12ABC A la numărul special 7500. După transmiterea SMS-ului, utilizatorul primește detaliile cererii și prețul rovinietei, pe care le confirmă răspunzând “DA” prin SMS. În acel moment va primi, tot prin SMS, confirmarea emiterii rovinietei cu toate informațiile necesare: seria rovinietei, numărul de înmatriculare, categoria rovinietei, tipul vehiculului, durata de valabilitate și informații privind modul de verificare a rovinietei pe site-ul CNADNR.

Clienții PrePay pierd din credit suma necesară pentru plata rovinietei, iar la abonament, suma de plată se va regăsi pe factura următoare. Fiecare mesaj transmis la numarul 7500 are tariful standard de 5 eurocenți/SMS trimis. Pot fi solicitate roviniete pentru mai multe vehicule de pe același număr de telefon.

De asemenea, în cazul în care clienții doresc să afle informaţii despre categoriile de roviniete corespunzătoare fiecărui tip de vehicul, pot trimite SMS cu textul INFO la 7500 şi vor primi înapoi un mesaj scris cu toate detaliile necesare.

(P) Reduceri mari la produsele resigilate de la eMag ->>

Prețul rovinietei

În prima etapă, rovinieta prin SMS este disponibilă pentru cea mai mică durată de valabilitate corespunzătoare fiecărei categorii de vehicule de la A la F, astfel: 7 zile pentru categoriile A sau B și 1 zi pentru categoriile C, D, E sau F.

Astfel, tarifele sunt următoarele: 2,74 de euro pentru vehiculele din categoria A cu o perioada de valabilitate a rovinietei de 7 zile, 5,4 euro pentru vehiculele din categoria B cu valabilitate de 7 zile, 3,63 de euro pentru vehicule din categoria C cu valabilitate de 1 zi, 6,21 de euro pentru vehicule din categoria D cu valabilitate de 1 zi, 7,82 de euro pentru vehiculele din categoria E cu valabilitate de 1 zi și 9,43 de euro pentru vehiculele din categoria F cu valabilitate de 1 zi.

Serviciul a fost dezvoltat în parteneriat cu C.N.A.D.N.R., cu sprijinul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.5 comentarii
 1. 1
  Dan Dragomir spune:

  Pe cel oficial poti doar sa verifici daca ai sau nu sau apare vreo eroare. De cumparat, cel mai cunoscut cred că este ăsta:

 2. 2
  MadMike spune:

  5.4 Euro/saptamana? Nu mai bine 25 Euro/AN? :)) PS: In Petrom, Rovigneta pe o saptamana costa fix 13 Lei, iar cu plata prin SMS costa 23.5 Lei, adica fix cam dublu. Nu mi se pare deloc rezonabil sa fiu sincer.

 3. 3
  Claudiu spune:

  Dar rovinieta online? Vad ca sunt mai multe site-uri dar nu exista unu oficial?

 4. 4
  Dan Dragomir spune:

  Mike, nu esti adeptul tehnologiei? Pai e departe Petromu, mai consumi si benzina pina acolo 🙂
  Da, ai dreptate, e cam mare pretul si nu m-am gandit pentru ca era in euro.

 5. 5
  catalin spune:

  madmike… categoria a inseamna autoturism si prin urmare in loc de 3 euro platesti 3,4 adica aproape cu 2 lei mai mult

Spune-ti parerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *