Am testat Acer Predator Triton 500 (PT-515-51-70K0), un laptop de gaming cu carcasa metalică și dotări hardware puternice, dar și cu un preț pe măsura performanțelor. Este gândit pentru gamerii profesioniști care vor să țină pasul cu jocurile atunci când călătoresc.

Pro și contra Acer Predator Triton 500

Avantaje:

  • design premium și șasiu metalic;
  • dotări hardware foarte bune;
  • display fluent pentru jocuri;
  • conectivități multiple;
  • performanțe de gaming comparabile cu desktop-urile;

Dezavantaje:

  • preț foarte mare pentru utilizatorul obișnuit;

Detalii tehnice Acer Predator Triton 500

Display: 15.6 inch, 1920×1080 pixeli, 144 Hz
Procesor: Intel Core i7-8750H
GPU: GeForce RTX 2080  8GB
RAM: 32 GB
Stocare:  512 GB SSD
Baterie: Li-Ion 4 celule
OS: Windows 10
Greutate: 2.1 kg
Preț
: 14.500 lei

Experiența cu Acer Predator Triton 500

În ultimul timp am tot testat laptopuri de gaming, iar Predator Triton 500 este unul dintre cele mai puternice modele din ultima perioadă. Este foarte bine dotat hardware, are un design metalic, solid, bine făcut și rezistent, dar în același timp are un display performant pentru jocuri și GeForce RTX 2080 de 8GB. Cam tot ce-ai putea avea pe un dispozitiv portabil, pentru momentele în care călătorești. Sigur că poți lua pe drum și un desktop, doar că nu poți juca pe el decât la destinație, nu în aeroport sau tren.

Laptop-ul a cam bătut în teste 81% din sistemele care au trecut prin 3DMark, adică în general modelele de gaming. Sigur că pe primele locuri sunt tot desktop-uri custom, dar cum spuneam pentru portabile este un scor excelent.

Procesorul Intel Coffee Lake-H Core i7-8750H este printre cele mai bune pentru portabile, este cu șase nuclee (six-core), ajunge la 4.1 GHz cu Turbo. GeForce RTX 2080 Max-Q nu este cea mai bună variantă posibilă, ci versiunea low-power, cu toate acestea este peste 90% dintre celelalte plăci grafice mobile, iar rezultatele sunt foarte bune. În plus are 32GB de RAM și de asemenea sistemul de operare pus pe SSD, lucru care permite o experiență foarte bună. Totusi, la 2,13 kilograme greutate nu prea are rival.

În plus, cum spuneam, are opțiuni de conectivitate foarte bune. Are WiFi ac, Gigabit LAN, Bluetooth 5.0, 3x USB-A 3.1, 1x USB-C with Thunderbolt 3, HDMI 2.0, miniDP 1.3, LAN, mic/earphone. Ecranul este Full HD, dar are rata de refresh de 144Hz, ceea ce face jocurile video mai fluente. Bateria este destul de limitată, cu procesor de top și GPU puternic, în ciuda setărilor de power saving, nu duce mai mult de 3 ore și jumătate de utilizare continuă.

Tastatura este destul de bună, poți scrie rapid și butoanele sunt bine definite și nu fac zgomot. Iluminarea este un pic ciudată, fie este statică și arată destul de clasic, fie face ca o discotecă și îți fură atenția de la ecran. Te descurci cu acest TouchPad, dar nu este cea mai fericită implementare. Mi-a plăcut aplicația Predator Sense, care permite să controlezi iluminarea, răcirea, procesorul, placa grafică și multe astfel de setări pentru a avea cele mai bune performanțe posibile.

Există și configurații mai accesibile, cu Nvidia RTX2060 de la 9000 de lei, dar modelele de top tind spre 15.000 de lei. Este destul de mult pentru un laptop chiar dacă în general pasionații de gaming caută cel mai performant sistem.

Teste și detalii hardware

Concluzii

Acer Predator Triton 500 este unul dintre cele mai performante modele de laptop disponibile la ora actuală și în același timp este unul dintre cele mai scumpe dispozitive disponibile pe piață. Este gândit pentru gamerii profesioniști care au nevoie de putere maximă atunci când sunt pe drum, dar și pentru profesioniștii care au nevoie de maximum de putere hardware într-un dispozitiv cu puțin peste 2 kilograme, ceea ce mi se pare foarte interesant, chiar dacă este scump.

Pentru cei care nu au probleme cu banii, este alternativa perfectă la un desktop voluminos și zgomotos.

Galerie foto