Am văzut la Mobile World telefoanele Alcatel, două modele mi-au rămas în cap: Scribe și Idol Ultra. Ambele sunt terminale smartphone interesante, cu dotări bune și care vor veni la preț bun. Mi se pare o evoluție pozitivă și care va continua, nu trebuie să ai cel mai performant terminal din serie, ci unul care să fie fix pe placul tău, cu mărimea dorită de tine, cu dotările pe care ți le permiți. Scribe este un soi de Galaxy Note al celor de la Alcatel, am pus și un film cu el, iar Idol Ultra este model de top pentru ei. Dar să le detaliez pe fiecare.

Alcatel One Touch Idol Ultra
Alcatel One Touch Idol Ultra

One Touch Idol Ultra

Alcatel a dispărut din peisajul telefoanelor odată cu trecerea de la mobilele clasice la smartphone. S-au opus curentului, deși firma mamă vedea evoluția rețelelor telecom și mutarea spre 3G/4G, la terminale au rămas pe ultimul loc. Apoi au lansat un Android ieftin, pe care nu prea l-a cumpărat nimeni. Apoi au încetat să mai comunice de tot pe zona de terminale. Doar parteneriatul cu Orange îi mai ține probabil pe linia de plutire.

Terminalele de la MWC reprezintă o noutate. Alcatel One Touch Idol Ultra este chiar bun, îl recomand mai degrabă decât un Huawei sau ZTE care sunt clar mai populare astăzi. Telefonul are un procesor dual-core la 1,2 GHz, 1 GB de RAM, iar în combinație cu Android 4.1 oferă o performanță ok. Vine în versiuni de 8 sau 16GB și nu are slot de card. Ecranul este foarte bun: AMOLED de 4.65 inch, rezoluție 1280×720 pixeli, densitate de 316 ppi. Are toate tehnologiile de care ai nevoie.

Alcatel One Touch Scribe HD
Alcatel One Touch Scribe HD

One Touch Scribe HD

Pentru cei care preferă ecranele mari, acest gen de terminal va fi un adevărat hit. Are display de 5 inchi, 1280×720 pixeli cu o densitate de 294 ppi. Se vede excelent, arată bine, vine cu husa care protejează ecranul și un stylus dedicat. Procesorul este un quad-core la 1.2 GHz, are 1GB de RAM și Android 4.1. Va fi un model performant și cu preț bun, cred că se va vinde.

Dispune de toate tehnologiile de care ai nevoie azi: WiFi, GPS, Bluetooth. Modemul HSPA este de 21Mbps nu de 7 ca la Idol. Vine doar cu 4GB intern, dar are slot pentru carduri de memorie.

Abia aștept să aflăm prețul. Galeria foto este mai jos.

Galerie foto