Înainte să am la dispoziție un telefon de backup, am avut ocazia să aflu de ce este el atât de important. Atunci când am avut telefonul principal cu ecranul spart, pînă a fost la reparat și s-a rezolvat problema am folosit o alternativă ieftină care venise în teste: Samsung Galaxy A41. Așa am descoperit că și un telefon ieftin se descurcă în orice situație.
Bine, tot din cauza asta m-am și hotărât că am nevoie de telefon de backup, dar despre asta am povestit deja. Cert este că folosind un timp mai îndelungat un telefon este mai simplu să-ți dai seama cât de bine se descurcă. Îl poți compara pînă la un anumit nivel cu modelul flagship sau cu alte telefoane folosite de-a lungul timpului.
Eu personal am testat mai multe modele din gama entry-level de la Samsung, iar favoritul de anul acesta rămâne Galaxy A51. Totuși, trebuie să vă spun că A41 este mai accesibil ca preț și aproape la fel de bine dotat.
Detalii tehnice Samsung Galaxy A41
Ecran: 6.1 inch Super AMOLED, Ful HD (2400×1080 pixeli), 431 ppi
Procesor: Mediatek Helio P65, 2x ARM Cortex-A75 + 6xARM Cortex-A55
GPU: Mali-G52 MC2
Memorie: 4 GB RAM
Stocare: 64 GB + slot de card
Camera: 48 + 8+ 5 megapixeli
Selfie: 25 megapixeli
Dimensiuni: 149.9 x 69.8 x 7.9 mm
Greutate: 152g
Baterie: 3.500 mAh
OS: Android 10
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, USB Type-C, WiFi ac, radio FM
Preț: 1.089 lei
Compania sud-coreeană a încercat anul acesta să acopere cât mai bine toate segmentele de preț, iar seria Galaxy A include multe modele. Probabil A11 și A21s vor fi cele mai accesibile modele din 2020. Apoi avem Galaxy A31 și A41 modele midrange entry-level, iar A51 și A71 sunt terminale mid-range care pot concura foarte bine cu modelele de top. Nu trebuie uitat că telefoanele Samsung vin cu toate avantajele unei platforme software complete, cu tot cu servicii Google și tot ce aveți nevoie.
Mi-a plăcut de la început design-ul Galaxy A41, este un smartphone bine realizat, solid, stă plăcut în mână, nu este subțire și arată foarte bine. Ecranul este relativ mare, cu margini destul de subțiri, camera fiind decupată. Are spatele din policabonat, arată destul de bine, sistemul cu trei camere este ok. Performanțele sunt de nivel mediu, nici nu mă așteptam să fie foarte puternic. Autonomia a fost ok, speram la mai mult, dar depinde de modul de utilizare al fiecăruia.
Camerele foto s-au descurcat bine, atât camera principală, cât și cea ultra-wide. A treia cameră este doar un senzor pentru adâncime de câmp. Camera de selfie este ok, se descurcă.
Bateria este de doar 3.500 mAh, probabil de aceea nu a ținut mai mult. Galaxy A51 are bateria de 4.000, dar sunt modele cu baterii de 5.000 mAh pe care puteți conta mult timp.
Concluzii
Galaxy A41 se descurcă în orice situație de utilizare. Este un model bun, echilibrat, bine făcut și care arată excelent. Autonomia este sub media modelelor ieftine, dar nu este rea. Camera foto este bună, iar ecranul decent, oferind per-total o experiență bună. Toate acestea cu un preț sub 1.100 de lei, mi se pare foarte acceptabil.
N-am inteles de ce l-au marit.
Pentru mine Samsung A40 sau Redmi 7A e o alegere mai buna.
 
Cred că depinde de stocul de ecrane de care dispun, iar în general, astăzi, mai mare e considerat mai bun. Singura parte pozitivă e bateria mai mare.