Astăzi, în Vama Veche, Nikon lansează o serie de camere foto noi. Nikon 7700 este o cameră foto compactă, cu funcții avansate apropiate de camerele semi-profesioniste. Control manual și tehnologie foto adevărată. Nikon L610 este un super-zoom cu senzor de 16 megapixeli, stabilizare avansată, camera foto perfectă pentru vacanțe și călătorii.
aparate foto nikon

Nikon S6400 este o compactă de buzunar, dar cu senzor mare și zoom optic mare, filmare Full HD. E foarte subțire și ușoară. Nikon S01 este cel mai mic și compact aparat foto de la Nikon, dar are și el tehnologie avansată.

Nikon S800c este camera foto cu Android 2.3 anunțată anterior. Focusul este pe utilizatorii care vor să surprindă orice imagine și să o împărtășească cu prietenii prin rețele sociale, dar vor să aibă fotografii mai bune decât cele făcute cu un smartphone.

Se conectează la WiFi si ai orice aplicații, inclusiv Instagram. Senzorul este mai bun ca la orice smartphone, 16 megapixeli CMOS, are zoom optic, aplicații de  socializare dedicate.

Nikon S800c - Android camera
Nikon S800c – Android camera

Click pe imagine pentru mărire!

Nikon S800c

Am călătorit azi 500 de kilometri să vedem noile aparate foto Nikon, dar nu am putut să le luăm la plajă și să le punem la treabă. Prezentarea a fost într-o cameră întunecată, de-aia au ieșit și pozele cum au ieșit. Am văzut ceva poze făcute cu aparatele foto de oamenii de la Skin.

Camera foto cu Android m-a surprins cât de bine se mișcă. Mă așteptam să se târâie și să aibă lag la fiecare comandă, dar are un touchscreen adevărat și se mișcă la fel de bine ca un telefon. Au pus peste Android o interfață foto, deci prima oară intri în meniul camerei cum ar veni și apoi dacă intri în setări ajungi la Gingerbread, cum s-ar spune.

Nikon S800c o să aibă succes. Era un puști acolo care era vizibil fan Android 2.3 și de cum a pus mâna pe cameră nu i-a mai dat drumul. Sunt mulți care folosesc și cunosc sistemul de operare și vor să facă poze mai bune. Camera are zoom optic 10x și senzor Back-side illuminated, deci va face imagini foarte bune chiar și fără lumină.

De asemenea, multă lume a comentat pe tema că poți pune poze mult mai bune pe Facebook comparativ cu un smartphone. Dar ai nevoie de WiFi. Iarăși, folosirea Instagram și a altor aplicații sau jocuri de Android pe camera foto va fi unul dintre avantajele majore ale folosirii acestui sistem de operare.

La anul o să ajungă la zi și cu sistemul de operare, fac pariu că vor mai lucra la design. Prețul este și el în competiție cu telefoanele, cam 1.800 de lei o să fie la raft.

[nggallery id=429]

Celalate camere foto

Vedeta zilei a fost camera mini Nikon S01, atât de mică că doamnele o vor pierde cu siguranță în poșetă. Nu este chiar cât un card bancar, dar seamănă cu o brichetă mai serioasă.

Nikon S01
Nikon S01

Camera are de asemenea un ecran tactil și o interfață cu icon-uri de mari dimensiuni ca să se vadă pe ecranul mititel. Foarte ușor de folosit, meniuri simple, senzor de 10 megapixeli, zoom optic… de toate. Prețul pe la 1.000 de lei dacă am înțeles corect.

Mi-a plăcut cea mai avansată cameră foto de azi, Nikon P770, un aparat foto complet pentru cei care nu doresc un DSLR.

Nikon P7700
Nikon P7700

Și nu mi s-a părut deloc rea nici camera compactă clasică, Nikon Coolpix S6400, un aparat foto subțire cu zoom de 12X si ecran tactil de 7,5cm.

Nikon Coolpix S6400
Nikon Coolpix S6400

În fine, la final, dar nu pe ultimul loc, se află Nikon Coolpix L610 o cameră foto super-zoom pentru vacanță.

Nikon COOLPIX L610
Nikon COOLPIX L610

Detaliile tehnice oficiale ale aparatelor foto Nikon le găsiți aici.