Dimineață, sună ceasul. Apeși pe butonul snooze al alarmei de la telefon și cu acest gest simplu începe și prepararea cafelei… Atât de simplu, iar cu asta câștigi și 20 de minute în plus de somn și te trezești cu o cafea aburindă la nas. Am fost azi să văd cum funcționează jucăria și m-a surprins, chiar merge.

Cafetiera Beko comandata prin smartphone
Cafetiera Beko comandata prin smartphone

Întâi trebuie să mărturisesc că nu știam că există o mașină de făcut cafea turcească. Multă lume apreciază cafeaua turcească, dar preferă să facă cafea la filtru sau expresso, așa că ideea Beko e binevenită.

Ideea aplicației vine de la Doncafe, care are acum campania cu “câștigă momente” și această soluție se înscrie tot în acest concept. Practic câștigi 20 de minute și te trezești cu cafeaua deja făcută. Aparatul nu știa să facă singur asta, așa că a fost modificat, înțeleg că de oamenii de la Robofun, are o placă Arduino și prin ea se comandă toate operațiunile.

Ingredientele sunt ținute într-un mediu izolat ca să nu se răsufle, ele trebuie puse de seara. Aplicația de pe mobil permite conectarea telefonului cu placa Arduino din cafetieră, prin WiFi-ul de acasă. Când dai snooze se trimite automat și un mesaj către dispozitiv și începe pregătirea cafelei.

Alarma sună din nou când totul este gata…

Dacă vreți să știți mai exact cum funcționează aplicația Doncafe și Beko urmăriți filmul: