Am testat Asus Vivobook Pro 16X OLED (N7600P), modelul cu procesor Core i7-11370H și placă video RTX 3050. Este un laptop arătos, metalic, dar destul de ușor să fie luat la drum. Îți să impresia de solid, performanțele sunt puternice, dar la acest nivel de preț aș prefera măcar un RTX 3060. Performanțele modelului 3050 sunt destul de slabe. De asemenea, există laptopuri mai compacte și ușoare, pentru cei care călătoresc.

Asus Vivobook Pro 14X
 

Pro și contra Asus Vivobook Pro 16X

Avantaje:

  • tehnologie hardware de top;
  • design metalic foarte bun;
  • ecran OLED incredibil;
  • autonomie peste medie;
  • încărcare direct pe USB-C

Dezavantaje:

  • rămâne destul de scump;
  • RTX 3050 este ineficientă;

Detalii tehnice Asus Vivobook Pro 16X

Ecran: 16 inch, 3840 x 2400 pixeli, 550 nits
Procesor: Intel Core i7-11370H
GPU: GeForce RTX 3050 4GB
Memorie: 16 GB RAM
Stocare: 1TB SSD
Camera: HD 720p
Dimensiuni: 360.5 x 259 x 18.9 mm
Greutate: 1.95 Kg
Baterie: 96Wh
OS: Windows 11 Pro
Tehnologii: WiFi 6, Harman/kardon
Preț: 7.721 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 3 Media: 4.7]

Impresii după testare

Laptopul este impresionant de când îl scoți din cutie: finisajul metalic este impresionant. Are un capac simplu, doar cu un mic branding ștanțat. Are aspectul premium al unui dispozitiv solid, rezistent, bine făcut. Dotările hardware sunt peste medie. Procesorul este printre cele mai puternice acum. Are placă grafică dedicată, un lucru de apreciat față de modelele care utilizează doar grafică integrată. Are o baterie foarte mare cu autonomie peste medie.

Tastatura este completă, cu butoane mari, bine definite, comod de scris. Are și opțiuni decente de conectare. Evident, vedeta acestui model este ecranul mare, de rezoluție 4K, un OLED cu culori foarte bune, contrast excelent și luminozitate mare. Este un laptop pentru cei creativi, dar care nu caută un laptop de gaming și performanța video mai avansată. Eu am nevoie de o placă video mai avansată pentru procesarea video. Am încercat cu 3050 și durează foarte mult, spre deosebire de 3060 sau preferata mea, 3070 Ti. E clar că și la jocuri situația este similară. Probabil rulează orice, dar dacă vreți viteză maximă trebuie să alegeți un GPU mai pe măsura sarcinilor. RTX 3050 este cam varianta de bază.

Însă cu siguranță oricine va aprecia vizual laptopul când îl scoateți pe masă. Clienții vă vor admira și vor urmări prezentările cu maximă atenție pe ecranul OLED.

Laptopul are un TouchPad destul de mare, care integrează funcția specială Asus Dialpad. Nu este rotița fizică, dar zona perfect delimitată preia funcțiile de control precis și intuitiv al instrumentelor creative. Este perfectă pentru cei care folosesc Adobe Photoshop sau Premiere Pro sau celelalte softuri de editare. Suportă până la până la 32 GB de memorie, astfel că este capabil să redea modele 3D foarte mari și editează videoclipuri RAW de până la 8K HDR.

Stocarea este pe un SSD de 1TB, eu vă recomand să adăugați încă unul pentru stocarea datelor și să faceți backup în Cloud. Vivobook 14X/16X OLED Tehnologia Asus IceCool Plus menține laptopul rece. Sunt mai multe tehnologii hardware pentru a disipa căldura, precum și un algoritm software exclusiv pentru a asigura cea mai bună performanță. Are două ventilatoare extrem de eficiente, plus două conducte de căldură. Oferă trei profiluri de ventilator – Performance, Standard și Whisper – pe care le poți alege din aplicația MyASUS.

Concluzii

Asus Vivobook Pro 14X este un laptop arătos, care îți lasă impresia de premium și rezistent. Este și puternic, dar există și alternative la acest nivel de preț. Există laptopuri mai compacte/ușoare și care pot face treabă cel puțin la fel de bine. Sau există laptopuri similare, dar care pot include hardware mai puternic pentru o eficiență crescută.

Galerie foto