Cei la Subaru au dezvoltat o tehnologie de prevenire a accidentelor, EyeSight, practic au montat două camere video pe marginile oglinzii retrovizoare. Și de asemenea senzori și un computer care analizează totul pentru a încerca să evite problemele.
Camerele acoperă zona frontală și încearcă să detecteze de la distanță orice obstacol care ar putea produce un accident. Recunosc benzile de circulație și știu să estimeze distanțele în funcție de viteză. Pot acționa automat frâna dacă impactul este iminent. Dar testele au arătat că dau rezultate doar la 30 de kilometri pe oră.

Subaru EyeSight

Tehnologia va fi integrată în mașinile din 2013, atât Legacy, cât și Outback.

EyeSight include și senzorii care te ajută și la parcare, detectând eventuale obstacole pe care șoferul nu le vede. Știe să semnalizeze de asemenea momentele în care șoferul schimbă greșit viteza, de exemplu bagă accidental într-a-ntâia în loc de marșarier.

În plus, există și opțiunea pentru autostradă să păstreze distanța optimă față de mașina din față, să accelereze sau să frâneze după ea. Dacă mașina aia oprește, te oprești și tu automat. Mă rog, pentru șoferii obosiți.