Avantree Pacifica este o boxă Bluetooth pentru telefoane și tablete, dar care poate fi folosită și ca hands-free pentru birou sau chiar atunci când sunteți la iarbă verde. Am mai testat produse de gen, în cazul de față mi-a plăcut că s-a conectat rapid și fără probleme, iar sunetul este de calitate bună, fără zgomote. Bateria a ținut destul de bine, încărcarea ei s-a făcut destul de rapid pentru o conexiune pe USB. Design-un este plăcut, iar sistemul de sunet vine cu o husă specială pentru transport. O găsiți aici.

Avantree Pacifica
Avantree Pacifica

Pro și contra Pacifica

Avantaje:
– realizarea ok și greutatea redusă;
– tehnologia Bluetooth v2.1 stereo cu A2DP;
– boxele de 40 mm cu putere de 3W;
– includ husa și cablu de conectare și încărcare;

Dezavantaje:
– nu au încărcătorul propriu;
– acumulatorul reîncărcabil nu poate fi schimbat;

Avantree Pacifica

Este un curent tot mai puternic acum, oamenii își țin muzica favorită pe smartphone și tabletă, ascultă radio FM și folosesc aplicații de muzică precum Zonga sau Deezer. Dar sonorul terminalului este lamentabil – cu excepția HTC One – iar căștile incluse în pachet sunt deseori genul care îți pot da cel mult o otită. Astfel, mulți conectează telefonul la căști speciale, precum Avantree Hive, sau la boxe wireless speciale, cum este cazul Pacifica. Sunt doi factori, de fapt trei, care contează cu adevărat. Calitatea sunetului, realizarea produsului ca desing/materiale și prețul final. Eu cred că Pacifica are toate cele trei ingrediente pentru a reuși.

Pe scurt, arată bine, îți creează o impresie pozitivă de la început și nu te dezamăgește pe parcurs. Faza mișto este că s-au gândit la multiple utilizări, nu sunt doar boxe sau doar handsfree, ci au mai multe utilizări. Prima este desigur, pentru muzică, apoi hands-free, dar poate aveți nevoie o dată să lăsați telefonul la încărcat… Atunci luați boxa, poate fi la 10 metri distanță și tot va funcționa – pentru muzică, pentru apeluri, dar și ca telecomandă. Sunetul oferit este stereo, clar, curat, fără probleme. Nu vă gândiți la subwoofere, dar este suficient pentru camera copilului de exemplu sau pentru ieșirea la iarbă verde. Sau pentru a asculta muzica de pe telefon în mașină dacă nu aveți alt sistem de conectare mai sofisticat.

Avantree Pafica - pe birou
Avantree Pafica – pe birou

Hands-free-ul este și el bine realizat. Microfonul încorporat – ca să poți vorbi și la distanță de telefon – are încorporată tehnologie pentru blocarea zgomotelor suplimentare, astfel că se aud doar cuvintele tale nu și muzica de pe fundal sau vecinii care sparg pereții. De asemenea elimină inteligent efectul de ecou.

În fine, posibilitatea de a se încărca de la USB și faptul că au o greutate totală sub 300 de grame fac din aceste boxe alegerea perfectă pentru călătorie. Boxele au în pachet un cablu 3,5 mm jack care se poate conecta la orice player (sau laptop) pentru a reda muzica favorită dacă acest device nu are Bluetooth. Chestie utilă în diverse ocazii, vă spun din experiență.

Bateria este de 3,7 V și capacitate de 1.000 mAh. Ține cam 6-10 ore în funcție de intensitatea la care sunt folosite boxele, oricum, arhi-suficient pentru așa ceva.

Experiența de utilizare

Încărcarea de la laptop este destul de rapidă, după 2 ore se pot utiliza, cam 4 ore trebuie lăsate pentru a atinge 100%. Pentru conectarea cu telefonul sau tableta, trebuie apăsat continuu timp de 8-10 secunde pe butonul de Power (MFB – multi function button). Atenție, LED-ul trebuie să lumineze alternativ roșu și albastru pentru a ca device-ul să poată fi descoperit. După ce l-am găsit apare în listă ca Avantree, iar după pairing apare numele complet Avantree Pacifica, după cum puteți vedea în poze. Pentru pairing trebuie scos cablul de 3,5 mm jack din boxă. Totul a mers ok din prima, conectarea a fost foarte rapidă.

Am pus muzica de pe telefon în boxă și am realizat un apel de test să văd cum funcționează – totul ok. Calitatea sunetului a fost bună, fără zgomote.
Faza mișto este că poate fi folosită ca handsfree în mașină și de asemenea o puteți folosi cu aplicațiile de chat sau comunicare online video. Mi se pare un produs util și cu un preț ok.

P.S. Să nu uitați de concursurile Avantree – revenim cu episodul trei astăzi.

Galerie foto

Video

Puteți vedea un review video făcut destul de ok, în engleză, accentul e cam enervant, dar dacă vreți să cumpărați acest produs, este util.