Una din cele mai frecvente probleme pentru toți utilizatorii smartphone – mă rog, pentru cei care au un smartphone normal, nu phablet – este autonomia limitată. Atuni când călătorești mai mult, joci jocuri video, stai mult pe Facebook și așa mai departe, bateria de la smartphone se epuizează rapid. La unii mai repede, la alții mai greu, dar puține telefoane rezistă mai mult de 8 ore.
Bateria externă mi-a fost trimisă la test de Fungadgets, v-am mai scris eu acum doi ani despre un produs similar. Acum este și mai bună. V-am pus și un clip video la final.
Pro și contra Twister
Mi-a plăcut foarte mult:
– faptul că are cablurile integrate, nu-ți mai bați capul;
– încărcarea începe instant;
– este protejată față de supraîncărcare, supra-încălzire;
– management bun al energiei, rezistă mai mult;
– proiectată în România;
Rămâne de discutat:
– deși e ușor de ținut în mână, este destul de groasă;
Experiența de utilizare
În primul rând trebuie să recunoaștem că o baterie externă este absolut utilă în ziua de azi. Nu doar pentru cei care au terminale mai vechi cu autonomie mică, ci și pentru cei care au de alimentat mai multe telefoane, playere muzicale, chiar și camere foto dacă e cazul. La capacitatea de 6.000 mAh poți alimenta telefonul de trei ori sau poți încărca bine-mersi o tabletă.
Pe lângă cea de 6000 mAh, care e mai mare, există și o versiune mai subțirică, dar care are o capacitate de numai 3.000 mAh.
Bateria este proiectată să poată fi ținută într-o singură mână, împreună cu telefonul, în timp ce îl încarcă. Sunt incluse în pachet trei tipuri de cabluri: microUSB pentru terminalele Android sau Lumia, cablu cu mini USB pentru dispozitivele mai vechi sau camere foto, precum și un cablu pentru dispozitive Apple mai vechi, mufa cu 30 de pini. Deocamdată pentru iPhone 5 (Lighting) și generațiile mai noi trebuie să folosești cablul tău pentru a încărca telefonul de la baterie.
Două din cabluri sunt integrate în baterie, cum le vedeți în poză, pentru a le avea mereu la îndemână. Dacă nu folosiți cablul de iPhone, puteți pune acolo cablul mini-USB. Sau puteți să nu folosiți nimic altceva decât cablul normal micro USB. De asemenea, acest cablu este utilizat și pentru a reîncărca la loc bateria după ce ați epuizat-o. Se încarcă de la laptop direct sau de la un încărcător de telefon sau tabletă. La acest model cablurile integrate sunt și cabluri de date, pot fi folosite pentru a conecta smartphone-ul la un computer, nu doar pentru încărcarea bateriei.
Mi s-a părut că are de asemenea o soluție de power management foarte bună, adică bateria nu s-a descărcat deloc în stand-by, este full în continuare. Am testat multe produse care se descarcă singure, afectând astfel experiența de utilizare și capacitatea de a reîncărca bateriile. De asemenea, am citit că are o soluție specială care întrerupe alimentarea atunci când telefonul este încărcat. Are de asemenea protecție în caz de scurtcircuit, protecție față de descărcarea completă (este periculos pentru orice acumulator să fie descărcat complet). Include de asemenea o soluție pentru reglarea tensiunii de ieșire astfel încât să fie perfect potrivită pentru smartphone.