Pînă să termin toate testele cu Samsung Galaxy A9 (2018), m-a întrebat cineva cum este camera foto a acestui model, așa că l-am pus la treabă. Este primul telefon cu patru camere foto și a ajuns la mine pe 28 noiembrie. Așa că încerc să explic cât mai bine cum funcționează și ce fac camerele.

Camera foto Galaxy A9 explicată

Cei patru senzori foto de pe spate au următoarele detalii tehnice:

  • 5 megapixeli cu f/2.2 cu rol de depth senor – explic mai jos;
  • 8 megapixeli cu f/2.4, lentilă de 22mm – ultrawide;
  • 10 megapixeli cu f/2.4, cu zoom optic 2X;
  • 24 de megapixeli cu f/1.7;

Practic, senzorul de 5 megapixeli nu este folosit niciodată el singur, doar ca senzor de adâncime de câmp pentru a permite efecte foto precum portretul ăla cu fundalul blurat, care se vede în ceață, funcție foarte căutată în ultima perioadă. Astfel, putem spune că Samsung Galaxy A9 (2018) este de fapt dotat cu trei camere pe spate. Una normală, pentru fotografii detaliate, una cu zoom optic 2X care apropie un pic, a treia cu ultra-wide pentru clădiri mari, pentru grupuri de oameni, astfel încât să te descurci mai bine în diverse scenarii de utilizare.

După ce l-am scos din cutie, primul lucru la care m-am uitat a fost performanța și apoi autonomia. Stă foarte bine și culmea, arată un pic mai bine decât A7 sau A8, telefoane care fac parte din aceeași serie. E adevărat, momentan este un pic mai scump decât ele, dar probabil că va fi adus la prețul celorlalte destul de curând.

Am micșorat un pic pozele, pentru că altfel nu le pot încărca pe blog. Dacă vrea cineva să vadă fotografiile la rezoluție maximă, dați-mi un mesaj și rezolvăm cumva. Încerc să pun pozele în ordine, ca să înețelegeți cum funcționează. Prima este poza normală, apoi ultra-wide, apoi zoom 2x. Mai jos vă arăt și altele.

Camerele foto mi se par bune, mult peste ceea ce am reușit să fac cu Galaxy A7 sau cu Galaxy A8. Claritate mai bună, culori mai bune, naturale și nu umflate artificial, detalii mai bune, deși păstrează uneori acea flamă care strică pozele inclusiv pe S9 sau Note 9. De genul ăsta:

Nu știu cum, dar iPhone, Xperia sau modelele Huawei nu au astfel de raze în camerele foto. Probabil lentila este de vină sau altceva. Camerele foto se descurcă excelent și pe lumină slabă, nu doar pe soare.

Am testat în plus zoom-ul digital, pentru că știm cu toții că uneori 2X este absolut insuficient și ar fi util 5X sau 10X. Aici stă mai bine Huawei Mate 2O Pro, dar este un smartphone care costă mult mai mult. Nu putem spune însă că Samsung A9 stă prost, din contră, rezultatul este decent.

De asemenea, vă las la final cu câteva fotografii de la tabăra Biz SMS Camp unde sunt acum, la Pârâul Rece.