Mercedes-Benz a transformat Clasa A în “Mașina oficială a Blogosferei”, iar eu am avut ocazia să merg pînă la Piatra Neamț în week-end.  Drumul a fost foarte ok la dus și am ajuns mai repede decât anticipam, dar la întors am prins ceață și a fost destul de greu, mai ales cu băieții care goneau cu 200 la oră deși nu vedeai la 2 metri în față. La Piatra a fost frumos, chiar a fost totul ok, am fost cu telegondola și am vizitat împrejurimile. Data viitoare sper să pot vizita mai mult.

Noua Clasa A la Piatra Neamț
Noua Clasa A la Piatra Neamț

Eu m-am numărat printre norocoșii care au testat noua Clasa A încă de la lansare, am condus câteva sute de kilometri prin Slovenia și îmi place mașina. Dacă atunci testam modelele de top, precum A250 AMG, acum am avut modelul A 180 CDi, un diesel foarte eficient, consumul mediu real, cu mașina plină (4 persoane+bagaje), a fost de 5.5 litri la 100 km.

Mașina este compactă și fuge bine, am testat cu și fără modul Eco. Este confortabilă și plăcut de condus, scaunul este perfect, iar bordul ușor de înțeles. Combinația de culori din interior e perfectă, iar sistemul de navigație și divertisment face toți banii. Am testat și GPS-ul încorporat, e bine făcut și precis, chiar și în România. Păcat că nu are display-ul touchscreen, așa ar fi perfect. Am apreciat pozitiv și sistemul de sunet încorporat, de obicei trebuie să plătești în plus pentru așa ceva.

Noua Clasa A - display de bord
Noua Clasa A – display de bord

Am ajuns la Piatra Neamț în cinci ore, deși GPS-urile afișau cam șase la plecare. Drumul a fost destul de liber, în afară de tirurile care se depășeau blocând toate benzile. Am fost pînă pe malul lacului, apoi am urcat sus pe Cozla cu telegondola și am vizitat Turnul lui Ștefan cel Mare.

Am ajuns la hotelul Central Plaza tocmai când autocarul de la Steaua aștepta să ducă echipa spre stadion. Nu, n-am apucat să vedem jucătorii.

Piatra Neamt - Turnul lui Stefan cel Mare
Piatra Neamt – Turnul lui Stefan cel Mare

Una peste alta a fost o plimbare frumoasă, sper să ajung la următoarea ediție #priNeamt și să pot participa la toate evenimentele lor. De data asta mi-a fost imposibil 🙂

Mercerdes Clasa A are un preț de la 25.750 de euro cu TVA inclusă. O rată de leasing destul de ok, iar mașina merită toți banii.

Galerie foto