Am fost la standul LG să fac și o comparație scurtă între LG V30 și Galaxy S8+, motiv pentru care am și filmat, dar vă prezint și mai jos câteva concluzii. Scrisesem deja anterior despre LG V30, noul telefon lansat la IFA.LG V30 versus Galaxy S8+

Designul pe partea principală este extrem de similar, ecranul cu margini subțiri este relativ similar, cu colțurile rotunjite. LG V30 are diagonala de 6 inch, iar Galaxy S8 Plus de 6.3 inch, iar rezoluția este destul de apropiată, la LG este 2880×1440 (adică fix 2:1), iar la S8+ este 2960×1440 (un format 18.5:9). Ecranul LG este OLED cu tehnologia nouă P-OLED, plastic OLED, iar la Samsung este Super AMOLED. Din ce am citit este fix aceeași tehnologie, cu active matrix, la ambele ecrane, diferă modul în care companiile au realizat efectiv conectorii și toate celelalte. La ambele telefoane puteți regla culorile dintr-un meniu special, iar la LG ai acolo mai multe opțiuni de customizare a culorilor.

Diferența cea mai mare este la camera foto, LG are pe spate un nou setup de cameră foto duală. Are un senzor de 16 megapixeli cu lentilă cu deschidere 71 de grade și f/1.6, cu cea mai mare apertură existentă la ora actuală pe un smartphone, precum și un alt senzor, de 13 megapixeli cu 120 de grade și f/1.9. Cu lentilele din cristal, ca să intre mai multă lumină și să elimine zgomotul din fotografie. Sigur, Galaxy S8 are o cameră de 12 megapixeli cu f/1.7, nu stă deloc rău, abia la Note 8 au lansat o cameră foto duală, să vedem cum va ieși din primele teste.

ads

LG V30 are o cameră frontală de doar 5 megapixeli, în timp ce S8 stă mai bine aici, cu frontala de 8 megapixeli. Asta depinde foarte mult dacă voi chiar folosiți camera frontală sau faceți rar poze selfie.

Ambele telefoane și Note de asemenea au spatele lucios, pe care se prind toate amprentele și este imposibil de păstrat fără urme. De aceea nu vă recomand culorile deschise, argintiul și altele, doar negru stă un pic mai bine. Eu a trebuit să pun husă pe el, să nu văd cum arată spatele.

Procesoarele sunt similare, S8 are ediții și cu Snapdragon 835 și cu Exynos 8895 Octa, care au performanțe similare, LG V30 vine doar cu Snapdragon 835, ambele au 4GB de RAM și 64GB de stocare internă. O altă problemă la LG V30 este bateria de 3.300 mAh, ca la Note 8, pe când Galaxy S8+ are 3.500 mAh, deci va avea un pic mai multă autonomie.

E foarte adevărat, LG V30 este comparabil și cu Note 8, doar că terminalul de top al Samsung are S-Pen integrat și de asemenea vine cu 6GB de RAM, are două atuuri interesante.

Problema LG rămâne faptul că lansează telefoanele la un preț foarte mare, de exemplu LG V30 este așteptat să ajungă în Europa la prețul de 900 de euro. Note 8 este 960 de euro, deci nu e așa mare diferența, dar Samsung este liderul industriei și toată lumea vrea să cumpere Note, iar LG sunt în cel mai bun caz challenger, deci un preț normal ar fi fost cu 100/200 de euro sub. Galaxy S8+ este acum la 750 de euro și dacă prindeți vreo ofertă, chiar merită achiziția, fiind un smartphone complet, nu ai ce să-i reproșezi.