UPDATE: am făcut și tragerea la sorți. Felicitări!
Având în vedere că parola este adesea singura barieră dintre un infractor cibernetic și datele personale sau financiare, merită să depunem eforturi pentru a ne proteja conturile online. Participă la concursul organizat împreună cu ESET și poți câștiga un smartwatch Huawei Watch GT 2 Pro.
Cum se protejează datele de conectare
Parolele sunt un punct vulnerabil în viața digitală a multor oameni. Mai ales acum, trăim într-o epocă în care un utilizator obișnuit are de reținut în medie 100 de combinații de conectare, numărul fiind în creștere în ultimii ani. Nu e de mirare că mulți oameni aleg calea cea mai ușoară, făcând ca securitatea lor online să aibă de suferit.
Ne vom concentra în acest articol pe mai mulți pași pentru a combate o securitate online slabă. Mai ales prin adăugarea unei forme secundare de autentificare la conectare, gestionarea parolelor mai eficient, luarea de măsuri pentru a stopa tentativele de furt și altele. Vă redau pe scurt o listă de recomandări din partea specialiștilor ESET, după care voi detalia în ce constă concursul.
- Evitați reutilizarea datelor de conectare pentru mai multe conturi și nu faceți alte greșeli comune când vine vorba de parole (gen 123456);
- Activați autentificarea cu doi factori (2FA) pe toate conturile online;
- Schimbați-vă parola imediat, dacă un furnizor vă spune că este posibil ca datele să fi fost compromise într-un atac (sau dacă citiți că a fost atacat);
- Descărcați numai aplicații din magazinele oficiale de aplicații;
- Utilizați numai site-uri HTTPS pentru a vă conecta cu datele personale
Dacă vreți să citiți mai multe despre subiect, vă invit să accesați articolul de pe blogul ESET.
Concurs!
Răspunde la următoarea întrebare printr-un comentariu la acest articol sau la postarea aferentă concursului, de pe pagina de Facebook Computerblog, și poți câștiga un smartwatch .
- Ce măsuri de securitate crezi că sunt esențiale pentru a proteja conturile online?
Concursul este deschis până pe 9 aprilie 2022, ora 23:459. Voi reveni apoi aici pe blog și pe Facebook cu tragerea la sorți și câștigătorul premiului.
Dupa cum spunea cineva mai demult, un computer protejat e cel deconectat de la alimentarea cu curent electric si bagat intr-un seif.
Revenind la concurs, bunul simt cred ca este esential pentru a-ti proteja contul on-line. Stii ca 12345 e parola slaba si frecvent folosita (la fel si admin), asadar foloseste una mai lunga si complexa. Nu te loga la conturile „sensibile” prin retele „free”. Ai telefon mobil, fa un hotspot si conecteaza-te prin el, datele mobile sunt ieftine acum. Ti se ofera autentificare „in 2 pasi”, foloseste-o.
 
In primul rand folosirea unui manager de parole personal folosesc (Dashlane) ce foloseste serviciul VPN util mie.
– autentificarea cu doi pasi oriunde este posibila
– eliminarea conexiunilor suspecte ala serviciilor terțe la conturile personale
– actualizarea programelor
– mesajele dubioase pe mail (phishing)
– folosirea unui antivirus
– deasemenea si controlul la distanta cu telefonul
– folosirea unui VPN
 
Parolă complexă, autentificare în doi pași, parole diferite pe conturi diferite, folosirea unui password manager.
 
Antivirus bun, parola foarte puternica, accesare doar de site-uri de incredere.
 
Parola complexa
Autentificare in 2 pasi
Browserul + programele anti-malware si antivirus – updatate la zi
nu accesa linkuri suspecte / site-uri dubioase.
 
O parola puternica (complexa) și un antivirus bun.
 
Folosirea autentificării cu 2 factori si a unei aplicații pentru managementul parolelor. Verificarea autenticitatii paginii inainte de a introduce datele de conectare ( user si parola) pe un link deschis dintr-o sursa cu potențial de risc (ex: mail nesolicitat).
 
Pentru a ne putea proteja conturile on-line, cel mai sigur este un antivirus care sa fie cu update-urile la zi, folosirea un vpn și accesarea aplicațiilor din surse oficiale.
 
autentificarea cu doi factori, utilizarea site-uri HTTPS , parole puternice unice,protejarea impotriva continutului si a mesajelor suspecte,actualizarea optiunilor de recuperare a conturilor
 
Parole complexe, parole diferite pe conturi diferite, antivirus bun, actualizarea programelor
 
Autentificarea in 2 pasi mi se pare cea mai buna metoda pentru a proteja conturile online
 
Schimbarea parolei mai des
Un antivirus cu licenta la zi
Autentificarea in 2 pasi
 
Primul pas ar fi o parola puternica ,complexa, dar trebuie sa avem grija la conexiuni care par suspecte plus verificarea siturilor ,care nu par de încredere nu accesam.
 
Un antivirus,o parolă complexă,autentificare în doi pași,nu accesez atașamente ciudate.
 
Parole eficiente, evit sa achit cu cardul.
 
Parole complexe, puternice și unice, autentificarea în doi pași, un antivirus bun și cu licență, accesarea aplicațiilor numai din surse oficiale…etc, etc 😉
 
Când am o suspiciune de fraudă îmi schimb imediat parola.
Folosesc autentificarea în doi pași.
Parolele pe care le folosesc sunt complexe.
 
O parola strong , autentificarea in doi pasi si un antuvirus bun .
 
Un antivirus, eficient si totodata credinta in Dumnezeu
 
Autentificare in doi pasi si intrebare cheie,
in caz de incercare a se intra pe contul tau anuntare prin sms
 
Conștientizeazarea, că oricând poți deveni o țintă atractivă pentru hackeri și nu ma gândesc că mie nu ți se poate întâmpla să fii victima unui atac informatic.
Nu-mi las dispozitivele nesupravegheate. Dacă trebuie să îmi las telefonul, tableta sau laptopul nesupravegheate chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, am grijă să le blochez.
 
– autentificarea cu doi factori (2FA);
– antivirus bun;
– parole complexe, diferite pe conturi diferite.
 
2FA, HTTPS, nu dai click pe linkuri aproasta, nu deschizi toate mailurile, nu te loghezi pe site-uri fantomă, nu îți dai datele.
Simplu, funcționează perfect.
 
EU AM UMILA PARERE CA DACA ESTE O PAROLA STRONG SI UN ANTIVIRUS LA FEL E OK!
 
– parola puternica formata din caractere mici,mari,simboluri si cifre
– accesarea site-urilor oficiale
– un antivirus bun (cu licenta) cu multe scuturi
– autentificarea in 2 pasi.
 
Parole complexe, firewall, antivirus bun, autentificare in 2 pasi
 
Un program bun AntiVirus și parola strong!
 
In primul rand o parola cat mai complexă,nu intri pe siteuri dubioase, autentificare in doi pași și un antivirus bun
 
Folosirea unui antivirus cu licenta,folosirea de parole diferite,parolele sa fie cat mai complexe,autentificare prin doi factori ar fi preferabil sa trimite prin sms un cod de autentificare.
 
instalarea unui antivirus, folosirea unor parole cat mai lungi si cu caractere speciale, evitarea folosirii aceleasi parole pentru mai multe conturi
 
Antivirus bun, parola foarte puternica, un anivirus cu licenta schimbarea parolei mai des si folosirea de parole diferite!
 
Consider ca o parola complexa, un antivirus cu licenta si autentificarea in 2 pasi, atat la platile online cat si la conturile de email te feresc de necazuri online.
 
Autentificarea cu doi factori, o parola puternica si un antivirus bun cu licenta.
 
-autentificarea cu doi pasi
-folosirea unui antivirus cu licenta
-parole cat mai complexe
 
Parole mai complexe
Antivirus
Atentie la email-uri
 
In primul rand trebuie activata autentificarea cu doi factori (2FA) pe toate conturile online. De asemenea e bine sa ai un antivirus instalat pe computer. Inca o chestie importanta e sa ai grija pe ce site-uri intri, nu sa dai click pe orice vezi. Nu in ultimul rand sa fim atenti si ce mail-uri deschidem, pentru ca incercarile de frauda sunt acum la ordinea zilei.
 
Antivirus, atenție la site-uri, attach-uri din mailuri, verificarea dispozitivelor externe care se vor conecta la laptop sau calculator
 
Parola puternica ,antivirus puternic.
 
Parole cat mai complexe alfanumerice, schimbarea lor des, autentificarea cu doi factori, evitarea site-urilor nesigure, antivirus bun.
 
Primul pas ar fi o parola puternica ,complexa, dar trebuie sa avem grija la conexiuni care par suspecte plus verificarea siturilor ,care nu par de încredere nu accesam.
Antivirus bun, parola foarte puternica, accesare doar de site-uri de incredere.
 
Utilizarea de parole unice pe cât posibil, 2 factor authentication, evitarea plătilor online cu cardul de salariu.
 
Antivirus, parole complexe, atentie la site-uri.
 
Parola complexa sau nu dar oricum fara date personale in ea, fara serii repetitive si fillere.
Password manager
Antivirus
Si cel mai important consider atentia. Atentie la site-uri, la mailuri la tot. Solutiile soft nu tin mereu pasul cu rauvoitorii si uneori e nevoie si de inca un simt din partea noastra
 
Parolă complexă, autentificare în doi pași, parole diferite pe conturi diferite, folosirea unui password manager.
 
Folosirea unui manager de parole personal .
– autentificarea cu doi pasi oriunde este posibila
– eliminarea conexiunilor suspecte ala serviciilor terțe la conturile personale
– actualizarea programelor
– mesajele dubioase pe mail (phishing)
– folosirea unui antivirus
– deasemenea si controlul la distanta cu telefonul
– folosirea unui VPN
 
Am citit și aici pe blog, și la postarea de pe Facebook, tot felul de răspunsuri de tipul rocket-science și sincer mă gândesc dacă chiar sunt puse în practică?! Am mari rezerve că oamenii chiar pun în practică ceea ce știu că trebuie făcut… nu de alta dar am întâlnit persoane care aveau parola unui cont online foarte important lipită pe monitor… no joke…
Adevărul este că de o bună bucată de vreme cele mai sigure parole sunt cele pe care nici tu nu le știi și din această cauză 90% dintre parolele mele la conturile online sunt cele sugerate de Google Chrome și salvate în contul Google… o singură parolă țin minte, cea de la contul Google și dacă vreau să mă conectez de pe un nou dispozitiv intervine obligatoriu autentificarea în 2 pași.
Cât timp aveam parole alese de mine, ori le uitam, ori se întâmpla ceva mai puțin plăcut… de când nici nu mai știu pe ce lume trăiesc în privința parolelor n-am mai avut măcar o singură problemă.
 
Lista mea cuprinde următoarele:
– parole aleatorii pentru toate conturile (folosesc 1Password pentru stocare și generare de parole)
– autentificarea cu doi factori (sms / mail / cod – Google Authenticator / MS Authenticator)
– aplicațiile și site-urile care mi se par dubioase le deschid în Windows Sandbox (ce poate fi activat pe Win10/11)
– majoritatea site-urilor pe care le vizitez, mai ales pe cele în mod frecvent sunt salvate în browser la bookmarks
În momentul de față nu folosesc antivirus, doar ce/dacă este integrat în sistemele de operare (Win, MacOS, Linux).
 
Utilizez parole complexe unice, nu deschid toate e-mailurile si incerc sa intru doar pe site-urile de tip HTTPS
 
– Parole complexe (cifre, simboluri, caractere mici si mari)
– Antivirus bun
– Evitarea mesajelor si a site-urilor dubioase
 
Antivirus bun, parole complexe si atentie la link-urile din email-uri sa nu ne duca spre site-uri nedorite.
 
Eu mă protejez astfel :
– Antivirus Avast versiune Premium / plată anuală.
– Manager parole, LastPass (momentan dar posibil sa îl schimb).
– Autentificare în doi pași (peste tot locul oriunde e posibil acest lucru )
– YubikoKey ( cheie externă pentru autentificarea în doi pași ).
– Parole cât mai luni și complexe (personal 30 caractere cu de toate :p )
– În afara casei nu mă conectez niciodată la HotSpot’uri externe,am abonament cu date nelimitate.
– În mare cam aceștia sunt pașii pe care îi fac eu.
 
Va salut.
Referitor la intrebare eu mizez pe o parola cat mai complicata. O combinatie de litere, cifre si semne.
Va multumesc.
 
O parola puternica, autentificare in 2 pasi, existenta unui antivirus pe laptop/calculator.
Grija la site-urile pe care le accesam, la e-mail-urile pe care le primim, nu trebuie sa descarcam orice atasament de la un mail primit.
 
Pentru a imi proteja conturile, eu schimb parola lunar si utilizez autentificarea cu 2 fa tori.
 
parole cat mai complexe, autentificarea cu doi factori, folosirea unui antivirus cu licenta
 
Parole complexe, puternice și unice, autentificarea în doi pași, un antivirus cu licență, accesarea aplicațiilor numai din surse oficiale
 
Navigarea pe pagini sigure, schimbarea periodica a parolelor(de preferinta sa fie cat mai complexe),parole diferite pentru conturi, antivirus eficient
 
Antivirusul Avast
 
incearca cu propriile cuvinte nu mai da COPY-PASTE la alte comentarii.
 
Un antivirus bun si actualizat, parole complexe si diferite pe conturi diferite, autentificarea in 2 pasi.
 
Parola puternica ,complexa si un antivirus bun
 
Parolele trebuie sa fie complexe și schimbate la cel mai mic dubiu de frauda, autentificare în doi pasi, conexiunile/site-urile/aplicațiile trebuie sa fie sigure, sistem antivirusi
 
Cea mai practica soluție pentru mine este sistemul 2FA, siguranță crescuta plus o parola cu mai multe caractere, simboluri.
 
Eu zic ca oleaca de engleza nu strica si casca ochii la ce scrie pe unde intri. Conturi diferite, parole diferite.
 
Eu consider că pe lângă Multi-factor authentication, accesarea siteurilor sigure (https) parola trebuie sa fie complexa, si trebuie sa fie diferita pentru fiecare cont. Cel mai simplu e folosirea unui manager de parole, unde iti poti genera parole complexe si le poti salva impreuna cu numele de utilizator. Managerii de parole sunt bine securizati astfel incat datele tale sunt criptate.
 
Un antivirus eficient si parole mai lungi
 
Parole cat mai complexe si schimbarea lor des, autentificarea cu doi factori, evitarea site-urilor nesigure, antivirus bun.
 
– autentificarea cu doi pasi
– folosirea unui antivirus cu licenta
– parole cat mai complexe
 
Actualizare browser + parole complexe + antivirus
 
Parole unice
 
antivirus puternic parola puternica si evitarea siteurilor dubiose
 
Parola la conturile importante se schimba lunar.
 
Parole complexe
Sa nu accesam linkuri de la necunoscuti
Antivirus eficient
Navigare site-uri sigure.
 
Schimbarea parolei o data la 2 saptamani, evitarea reclamelor si anunturilor prin instalarea blockadvertise.
O parola complexa din cifre, litere mari si mici cel putin 9 caractere.
 
Buna , cred ca cea mai buna masura de a proteja datele personale si conturile de pe internet , ar fi sa ai o parola lunga cat mai complexa din litere mari, mici plus cifre , ce vrei tu .. si sa ai grija pe ce site-uri te conectezi … Stiu ca site-uri-le originale sunt cele care au la sfarsit gen ” .ro ” si nu „.com”
 
Un antivirus eficient si parole lungi si grele
 
Utilizarea unor parole cât mai complexe și diferite de la un cont la altul
 
Un antivirus si o parola mai complexa
 
Folosesc dubla autentificare cu authenticator.
 
Generator de parole și antivirus bun
 
O parola mai complexa, schimbata la fiecare 3 luni, autentificare prin diverse pin-uri dste la telefon, autentificare în 2 pași.
 
O parola complexa!
 
Activați autentificarea cu doi factori (2FA) pe toate conturile online; ar fi cea mai simpla si rapida varianta. Cred ca cea mai eficienta varianta ramane antivirisul.
 
antivirus, atentie, soarta
 
O autentificare in doi pasi si o parola complexa.
 
Generator de parole
 
Autentificarea în doi pași, o parolă complexă, un antivirus puternic.
 
O parola mai complexa, un antivirus puternic,
 
O memorie artificială care sa fie activată pe baza unei palete de culori.
Fără cifre, fără coduri de bare.
 
Consider că o autentificare mai sigură ar trebui făcută în doi pași. 1, o parola destul de complexă. și 2, o validare venita pe telefon. Fără cei doi pași să nu se poată accesa contul.
 
De cele mai multe ori ma protejez in mediul online prin folosirea unor parole complexe, diferite de la un site la altul, care sa contina neeaparat multiple caractere speciale. Acolo unde este cazul, folosesc si autentificarea cu doi factori. Evit pe cat pot de mult accesul pe site-uri nesecurizate, cele care nu au protocolul HTTPS.
 
Utilizarea unei aplicatii de password management, cu parole generate care sa contina atat cifre, litere cat si simboluri si sa fie de minim 20 caractere.
Mentiunea la zi cu update-uri a aplicatiilor.
Evitarea accesarii link-urile care nu ofera incredere.
 
– setarea unei parole puternice
– evitarea accesarii linkurilor dubioase
– descarcarea aplicatiilor/atasamentelor numai din surse sigure
– un antivirus bun
 
Un antivirus cunoscut a fi bun si parole mai lungi si complexe + atentie
 
Un antivirus bun, cu actualizarile la zi
O parola „tare” care sa aiba minim 8-12 caractere, care sa contina mai multe majuscule, cifre si cateva semne speciale (*, #, ^, %, etc)
Autentificare in 2 pasi
Firewall activat
 
– Parola puternica prin combinatie de litere mari si mici cu cifre si caractere speciale
– Autentificare in 2 pasi
– Evitarea conectarii la retele wi-fi publice si/sau folosirea de vpn
– Verificarea linkurilor si evitarea linkurilor false care iti cer datele
– Folosirea unui antivirus
 
Un antivirus si schimbarea parolei cat mai des!
 
o parola care sa cuprinda o litera mare un numar si un caracter special
 
Autentificare prin 2 factori
Parola buna … cel putin 12 caractere, cel putin o litera mare, una mica, un numar si un caracter special, schimbata la 60 de zile
HTTPS access unde se poate, fara clickuri pe linkuri necunoscute din pagina web sau email
Cat mai putine date personale si fara sa stocam date de carduri sau personale
Abonarea la un newsletter de cybercrime si verificari periodice ale accessului si device-urilor de pe care se acceseaza
 
Ma autentific cu doi pasi (daca am posibilitatea), un program antivirus, actualizez parolele in momentul aparitiei de suspiciuni de ”atac”….
 
Cea mai buna parola este una complexa, eventual fara inteles (litere mici, mari, cifre si caractere dispuse random)- in acest caz, nu este necesara schimbarea sa mai des de o data la 3 luni decat daca exista o amenintare cibernetica la adresa acelei companii.
Desigur, din protectia online face parte si un internet securizat, un antivirus bun, sa nu intram pe site-uri nesigure, atat ca aceste lucruri pot fi realizate.
 
Masuri de securitate: Parola unica si complexa. Schimbat parola daca este compromisa.Intrat numai pe Site-uri protejate prin http.
 
Măsurile de securitate pe care le consider a fi esențiale pentru a-mi proteja conturile online ar fi urmatoarele:
– activarea verificarii în doi pași (oriunde este posibil)
– actualizarea constanta a software-ului (browser, sistem de operare, aplicații etc.)
– folosirea parolelor unice, puternice
– evitarea solicitările suspecte (email-uri, pagini web etc.)
– eliminarea aplicațiilor și extensiilor de browser de care nu am nevoie
 
Cred ca antivirus bun și parola puternica
 
Antivirus bun, parola foarte puternica, accesare doar de site-uri de incredere.
 
O autentificare in doi pasi, o parola complexa sau generator de parole.
 
parola complexa si notificari cand cineva incearca sa acceseze contul.
 
Parola complexa
2FA
Verificarea s din https cand completezi detalii pe un site necunoscut, sau verificarea site-ului pe TrustPilot
Antivirus in browser ca add-on cat si in PC
Tastaura virtual (nu mai zic de Kaspersky ca sariti cu „Rusia”…
etc…
 
Instalarea unui antivirus, inlocuirea parolelor periodic.
 
antivirus, parola complexa, verificare in 2 pasi, notificari la incercari de conectare, antivirus, etc etc
 
parola complexa, lunga cat cuprinde cu tot felul de caractere puse aleator.
 
Antivirus și o parola complicata,greu de #ghicit#.
 
Parole puternice, folosirea de antivirus bun, metoda de autetificare dubla, accesarea doar a site-urilor de incredere.
 
Folosesc Yubikey ca o metodă de siguranță.
 
PAROLE UNICE!
 
PAROLE PUTERNICE SI PERSONALIZATE
 
parolele sa fie cat mai complicate
 
SCHIMBAREA PAROLELELOR PE ANI
 
PAROLELELE SCHIMBATE PE LUNI SI ZILE
 
Sa folosești un antivirus eficient ,schimbarea regulata a parolelor și evitarea site-urilor nesigure
 
Conexiunea printr-un VPN (virtual private network) care este securizata.
Folosirea de parole si softuri de criptare.
Creați o parolă puternică.
Verificarea pe două niveluri
 
O parola puternică , greu de descifrat formate dintr-un mix de caractere. Nu distribuim parolele colegilor sau prietenilor și, chiar dacă le notam undeva, nu lăsam notițele la vedere sau într-un loc accesibil.
 
o parola mai complicata si un antivirus bun
 
Pentru a fi protejat PC îl trebuie descărcat un antivirus mai complex cu mai multe opțiuni de protecție și trebuie pus în funcțiune ori de câte ori este nevoie.
 
O parola complexa având grija la conexiuni dubioase acces an doi pasi
 
Parola complexa evitarea conexiunii dubioase conexiune an doi pasi
 
Antivirus bun, parola foarte puternica, accesare doar de site-uri de incredere.
 
Un antivirus bun, parole cat mai compleexe
 
Esential cred ca e sa folosim parole complexe si in niciun caz aceeasi parola pe mai multe site-uri.
 
parole cat mai complexe
 
Un antivirus bun, parole cat mai compleexe
 
O parola puternica din cifre și numere și semne de punctuație
 
Folosesc autentificări cu 2 factori și parole puternice.
 
Primul pas, foarte important inainte de orice este verificarea site-urilor. Vezi sa fie sigure (sunt site-uri in care poti vedea daca acel url reprezinta un site sigur sau nu), cauta review-uri, etc. si abia dupa poti face cont, downloada, cumpara sau ce altceva mai vrei.
Utilizeaza doar site-uri HTTPS si foloseste autentificare 2FA .
 
O parola puternica formata din combinatii de litere,cifre,caracter cu litera mare,autentificare in 2 pasi.
 
Parolă complexă, delogare după utilizare, schimbarea parolei.
 
Pe langa parola personala se poate folosi o sincronizare cu telefonul personal prin aplicatia Authenticator care sa-ti genereze un cod automat la fiecare accesare cu timp limitat pentru conectare.
 
parole cat mai compleexe
 
O parola puternica ,complexa,trebuie sa avem grija la conexiuni care par suspecte ,verificarea siturilor ,care nu par de încredere .
Antivirus bun, parola foarte puternica, accesare doar de site-uri de incredere.
 
Antivirus bun si parole cat mai complexe.
 
Pentru protejarea conturilor online este esentiala utilizarea unor parole diferite si mai complexe, utilizarea 2FA (unde este posibil) si utilizarea unor conexiuni sigure. Periodic este recomandat sa verificam activitatile de conectare si sa schimbam parolele.
 
Schimbarea parolei odata la 2-3 luni, mereu 2FA activat, parole puternice iesite din tiparul tau, (ex: Firefox genereaza parole puternice atunci cand iti faci conturi etc). Si incercati cu cat mai multa putinta sa nu puneti aceeasi parola pe toate site-urile
 
Parole strong, utilizarea conexiunii sigure HTTPS, antivirus bun, actualizari la zi a OS-ului, siteu-urilor, aplicatiilor, autentificarea cu 2FA, verificarea site-urilor dubioase, etc.
 
Pentru a proteja conturile online imi aleg o parolă puternică și complexă, folosesc autentificarea în 2 pași și accesez aplicații doar din surse oficiale.
 
antivirus, parola puternica,
 
2FA, Bitwarden password manager, Bitdefender antivirus
 
Antivirus + schmb periodic parolele
 
Autentificarea in 2 pasi, evitarea accesarii link-urilor suspecte, schimbarea regulata a parolelor, antivirus.
 
O parola puterica, ativirus instalat, eaccesarea linkurilor suspecte,autentificare i 2 pasi
 
Autentificare in 2 pasi
Parola complexa
Utilizarea site-uri HTTPS
Programe updatate
 
Parola care sa contina litere mari / mici / caractere speciale / numere
Parola sa aiba minim 32 de caractere. De obicei folosesc o propozitie / fraza celebra.
Update programe
Antivirus
 
Parola complexa
Antivirus
Autentificare în 2 pasi
 
Parola complexa.Navigare doar pe site-uri https.
 
Evitarea conectării la rețele free,parola complexă și un antivirus bun.
 
Antivirus bun. Folosesc Nod32 si este foarte eficient
 
In primul rand evitarea folosirii unor parole usoare si repetitive (parole diferite pentru fiecare cont), utilizarea autentificarii in doi pasi oriunde este disponibila, evitarea link-urilor suspecte din mailuri sau mesaje de pe diverse platforme si a aplicatiilor din surse neoficiale, utilizarea unui software de securitate de renume.
 
In opinia mea, autentificarea in 2 pasi este o solutie eficienta pentru a ne proteja conturile in mediul online. Pe de alta parte, folosirea unui antivurus actualizat permanent este esentiala pentru protectia datelor.
 
Antivirus cu licenta platita, navigare pe site-uri considerate sigure, scanarea la zi a pc-ului.
 
Alegerea unei parole puternice (cifre, litere mici și mari si caractere speciale) reprezinta un plus. De asemenea, folosirea unui 2FA este esențial, împreună cu, poate cel mai important, evitarea accesării site-urilor dubioase sau a descărcării și instalării oricăror aplicații ce nu sunt luate din surse oficiale si de încredere.
 
Parole complexe, schimbarea regulata a acestora, antivirus cu licență, atentie la ce si de unde descarcam aplicatii, la ce emailuri accesam, in special linkurile cuprinse in acestea, autentificare in 2 pasi
 
Parole complexe, schimbarea regulata a acestora, antivirus cu licență, atentie la ce si de unde descarcam aplicatii, la ce emailuri accesam, in special linkurile cuprinse in acestea, autentificare in 2 pasi
 
Parole complexe, schimbarea regulata a acestora, antivirus cu licență, atentie la ce si de unde descarcam aplicatii, la ce emailuri accesam, in special linkurile cuprinse in acestea, autentificare in 2 pasi
 
Utilizarea cardurilor de unica folosinta. Din punctul meu de vedere este cea mai sigura cale de a fi protejați de eventualele „spargeri de cont”.
 
Autentificare in 2 pasi, parola puternica, verificarea site-urilor, neaccesarea link-urilor ciudate venite prin mail de la adrese ‘dubioase’.
 
Instalarea unui antivirus cu licenta.
 
1.parola puternică, complexă;
2. antivirus bun + devirusare săptămânală/măcar lunară;
3. accesare site-uri de încredere
 
– Parola este ce mai importanta, sa fie cel putin strong si sa contina 2 numere si doua caractere speciale.
– Antivirusul sa fie actualizat la zi
 
Folosirea unui generator de parole puternice.
 
Parole complexe cu diferite caractere/litere/numere,
Autentificare in doi pasi/factori,
Accesarea site-urilor cu conexiune sigura (https),
Instalarea aplicatiilor doar din surse sigure/oficiale.
 
O parola complexa schimbata la 3 luni, folosit doar aplicatii din surse sigure, antivirus bun actualizat zilnic
 
Schimb parola la 2-3 luni folosesc 2FA si antivirusul la zi
 
Autentificare in doi pasi si o parola puternica.
 
parole schimbate des
 
Antivirus bun si o parola puternica, schimbata periodic.
 
Schimbarea parolei undeva la o luna, maxim doua luni si un antivirus cu o licenta pe o perioada mai lunga.
 
Schimbarea lunara a parolelor folosind autentificarea in doi pasi ori de cate ori este posibil, folosirea unui antivirus, evitarea accesarii site-urilor necriptate
 
Antivirus bun,parole puternice și navigarea pe site-uri cât mai sigure.
 
In teorie stam bine.
Parole strong, cifre, litere, mixte.
Verificarea in 2 pasi
Te loghezi pe site-uri care par safe.
Nu descarci toate nebuniile ciudate de pe net.
Mai schimbi din cand in cand parolele, mai ales daca esti informat ca s-au compromis.
Antivirus actualizat.
Si eviti sa intri pe web pe toate site-urile dubioase.
Teorie. Practic… O mai gafam.
 
O parolă ce să conțină litere, cifre și diacritice.
Autentificare în 2 pași.
Pagini web securizate.
Antivirus bun.
Parole diferite la conturi .
 
Evident, e nevoie de o parola puternica formata din cifre, litere și majuscule.
 
Parerea mea ii ca parola trebuie sa contrina litere mari si mici plus si numere . asta ar fii o parola mai greu de spart. Si parola sa nu aibe o logica.
 
Parole cat mai sigure si update-uri
 
Buna ziua, eu folosesc optiunea 2 factor, adresa email alternativa, numar de telefon, parola intodeauna o am formata dintr-o combinatie din majuscule, cifre, litere mici si caractere speciale. Important este sa folosesti siteuri securizate https. Bafta tuturor!
 
Buna! Consider că un antivirus bun, coraborat cu o parola complexă și autentificare in doi pași ar trebui sa fie cat de cat „safe” dacă nu accesezi site-uri dubioase. In rest…noroc bun 🙂
 
Parole sigure, puternice, diferite si, pe cat posibil, schimbate periodic. Si, bineinteles, un antivirus instalat pe dispozitiv.
 
-Antivirus bun
-parola foarte puternica si schimbata din cand in cand
 
Parole cat mai complexe si schimbarea acestora la intervale de timp, autentificarea cu doi factori, evitarea site-urilor nesigure, antivirus bun.
 
Pentru fiecare cont folosesc o parolă diferită, pe care nu le am notate și sper să pot face lucrul asta mult timp. Momentan nu agreez folosirea unui password manager, pe principiul să nu le țin pe toate la un loc.
La contul GOOGLE am activată autentificarea în doi pași, iar la telefon folosesc autentificarea cu amprentă/PIN, deoarece merg pe ideea că, dacă îl pierd sau îmi fură cineva telefonul, măcar să nu-l poată debloca și accesa conturile. Tot ceea ce poate face este să-i dea un hard reset din combinațiile de pe butoane și apoi îl poate vinde sau folosi. Am activată și funcția Android Device Manager pentru cel mai urât scenariu să pot șterge conținutul și să-l resetez de la distanță, iar notificările le am dezactivat de pe ecranul de blocare al telefonului.
Am activată funcția de backup zilnic pentru toate conturile (google, whatsapp, facebook, iar pozele și clipurile cu aplicația google photos).
Pentru aplicația de la bancă pe telefonul mobil, folosesc numai conexiunea de date a operatorului de telefonie mobilă, deoarece aceasta este mult mai sigură decât rețelele wireless, chiar și cea personală.
Iar când îmi accesez contul de gmail/facebook pe alt calculator folosesc o fereastră nouă incognito, nu salvez parolele și mă deconectez după ceea ce termin, iar dacă uit mă pot deconecta și folosind aplicația mobilă.
 
two-factor authentication, schimbare parola periodic, nefolosirea acelorasi parole pt mai multe conturi, folosire parola cu grad de complexitate mai mare
 
Cea mai buna masura pe care o consider utila este optiunea 2 factor, notificare pe telefon primita ai aprobarea alertei.
Evident eu folosesc de vreo 10 ani un sistem de antivirus de care sunt foarte multumit si nu fac reclama la el, presupun ca il stiu mai toti, Bitdefender.
 
Cel mai bine te protejezi cu o aplicatia 2-Factor Authenticator, si cu un telefon special doar pentru acea aplicatie.
 
O parola mai care sa alterneze in caractere alfanumerice si simboluri, si care sa fie schimbata periodic (mai ales cea de google, unde cel mai probabil sunt stocate restul parolelor pentru sync). Autentificare in 2 pasi.
 
Antivirus bun si parola foarte puternica.Eventual schimbarea parolei la anumite intervale de timp.
 
Sistem de operare actualizat, parole beton, antivirus supărat, atenție pe unde dai cu click-ul, yes-ul si O.K.-ul. Cam astea ar fi măsurile de securitate esențiale pentru a proteja conturile online.
 
Parole diferite la conturi,schimbate periodic;antivirus care să îți fie un aliat bun si accesarea de site-uri de încredere!!
 
Am făcut și tragerea la sorți aici:
https://youtu.be/vXfBrcNcprA
Felicitări!