UPDATE: am făcut și tragerea la sorți. Felicitări!Având în vedere că parola este adesea singura barieră dintre un infractor cibernetic și datele personale sau financiare, merită să depunem eforturi pentru a ne proteja conturile online. Participă la concursul organizat împreună cu ESET și poți câștiga un smartwatch Huawei Watch GT 2 Pro.

concurs eset computerblog

Cum se protejează datele de conectare

Parolele sunt un punct vulnerabil în viața digitală a multor oameni. Mai ales acum, trăim într-o epocă în care un utilizator obișnuit are de reținut în medie 100 de combinații de conectare, numărul fiind în creștere în ultimii ani. Nu e de mirare că mulți oameni aleg calea cea mai ușoară, făcând ca securitatea lor online să aibă de suferit.

Ne vom concentra în acest articol pe mai mulți pași pentru a combate o securitate online slabă. Mai ales prin adăugarea unei forme secundare de autentificare la conectare, gestionarea parolelor mai eficient, luarea de măsuri pentru a stopa tentativele de furt și altele. Vă redau pe scurt o listă de recomandări din partea specialiștilor ESET, după care voi detalia în ce constă concursul.

  1. Evitați reutilizarea datelor de conectare pentru mai multe conturi și nu faceți alte greșeli comune când vine vorba de parole (gen 123456);
  2. Activați autentificarea cu doi factori (2FA) pe toate conturile online;
  3. Schimbați-vă parola imediat, dacă un furnizor vă spune că este posibil ca datele să fi fost compromise într-un atac (sau dacă citiți că a fost atacat);
  4. Descărcați numai aplicații din magazinele oficiale de aplicații;
  5. Utilizați numai site-uri HTTPS pentru a vă conecta cu datele personale

Dacă vreți să citiți mai multe despre subiect, vă invit să accesați articolul de pe blogul ESET.

Concurs!

Răspunde la următoarea întrebare printr-un comentariu la acest articol sau la postarea aferentă concursului, de pe pagina de Facebook Computerblog, și poți câștiga un smartwatch Huawei Watch GT 2 Pro, Night Black.

  • Ce măsuri de securitate crezi că sunt esențiale pentru a proteja conturile online?

Concursul este deschis până pe 9 aprilie 2022, ora 23:459. Voi reveni apoi aici pe blog și pe Facebook cu tragerea la sorți și câștigătorul premiului.