Am avut ocazia să testez tableta lansată de Cosmote sub brandul propriu, iar My Tab mi s-a părut foarte ok pentru cei care vor un device accesibil pentru Internet mobil, email, Office, dar și jocuri sau filme. Desfăcând cutia am avut surpriza să descopăr că este făcută împreună cu Allview, o mișcare interesantă pentru firma brașoveană. Tableta are dotări ok și se mișcă bine, iar prețul este bun.

Cosmote  MyTab - review
Cosmote MyTab – tableta Android la pret bun

Într-un moment în care vânzările de tablete cresc cu aproape 150% pe an mi se pare normal să testezi piața cu un produs sub brand propriu. De data asta, Cosmote a ales o serie de dotări bune, astfel încât experiența să fie ok pentru prețul plătit.

Cosmote My Tab – hardware

Ecranul este foarte bun, diagonală de 9.7 inch, rezoluţie de 1024×768 pixeli. Nu e cazul să ai Full HD pe tabletă, indiferent de ceea ce vă spun oamenii din marketing. Rezoluția e bună și se văd culorile ok.

Procesorul tabletei este dual-core la 1GHz, are 512 MB de RAM pentru aplicații, iar acceleratorul grafic este PowerVR SGX 531, unul foarte bun pentru jocuri. Ok, nu este un device pentru performanță, dar pe de altă parte nici nu veți plăti o grămadă pentru el. Platforma software Android 4.0.4 este cea mai stabilă la ora actuală, iar pînă acum Allview a adus și actualizări la platforma sofware destul de repede.

Cosmote My Tab vine cu o memorie internă de 4GB, dar are slot pentru carduri de memorie de pînă la 32GB. Bateria de 6.000 mAh ține foarte bine, poți lucra ore în șir. Tableta costă vreo 999 de lei fără conectare, dar o poți lua cu abonament 3G. Cosmote are singurul abonament cu 150GB de date incluși, perfect pentru cei care călătoresc mult și au nevoie de Internet mobil tot timpul pentru mail, browsing și descarcă în general proiecte și documente de mari dimensiuni. Cu acest abonament prețul tabletei devine de 1 leu – e drept că are un preț de 30 de euro pe lună.

Alternativ puteți lua și un abonament mai modest, cu doar 4GB incluși, ceea ce este relativ suficient pentru a accesa Internetul fără griji pentru mail și Facebook. Fără download-uri importante. Dar costă 11,78 euro pe lună.

Cosmote My Tab - Dolce Mobile TV
Cosmote My Tab – Dolce Mobile TV

Cosmote My Tab – software

Tableta Cosmote vine cu Android 4.0.4, iar pe viitor poate va primi și actualizări. Este cea mai stabilă versiune a platformei mobile Google la ora actuală și se mișcă foarte ok. Merg cam toate aplicațiile, destul de ok. Mi-a plăcut de asemenea că vine cu aplicația Dolce Mobile TV, cea dezvoltată de Romtelecom și Cosmote pentru televiziunea pe dispozitive mobile.
Permite vizionarea de posturi TV, emisiuni înregistrate, sport sau filme. Clienţii care folosesc serviciul de date 3G de la Cosmote sau o conexiune Romtelecom în interior au la dispoziţie 35 de programe TV transmise în direct, precum şi evenimente sportive (în direct sau înregistrate), oricând doresc.

Mai mult, clienţii care folosesc o conexiune fixă Romtelecom pot viziona filme în sistem video on demand (plătit), dacă au cont valid pe dolcetv.ro.

Concluzii

Tableta este de nivel mediu, dar poți face tot ce vrei cu ea și funcționează destul de ok. Prețul este bun – 999 de lei fără conectare sau 1 leu la abonament 3G, mi se pare foarte ok.

Galerie foto