Este clar pentru toți că suntem într-o eră a tehnologiei, în care SF-ul devine realitate, iar viitoarele generații vor munci cot la cot cu roboții, prezenți în aproape fiecare domeniu de activitate. Însă din fericire mai avem multe atuuri, unul dintre ele fiind tocmai creativitatea.

Și unde este legătura dintre creativitate și tehnologie, veți întreaba poate. Ei bine, la fel cum eu pun creativitatea la treabă pentru a genera articole despre tehnologie care să fie atât interesante, cât și utile pentru cititor, așa sunt și cei care creează tehnologie. Chiar dacă urmează surse de inspirație din literatura sau filmele SF, sau pur și simplu au o imaginație bogată, ei creează idei de la zero, le pun în practică folosind ce au la îndemână și uneori, chiar dacă rar, se întâmplă să dea lovitura și să revoluționeze întreaga lume.

A făcut-o Steve Jobs, a făcut Jeff Bezos, a făcut-o Elon Musk. Iar acum, în timp ce roboții sunt în pregătire, iar Inteligența Artificială câștigă zilnic cunoștințe noi, avem șansa să îi învățăm pe copii să gândească altfel. Să dorească să schimbe lumea. Să poată fi activi pe viitor, dispunând de o armă cu adevărat puternică. Să folosească creativitatea.

Un astfel de eveniment, care schimbă modul de abordare al educației, are loc zilele următoare în România. În perioada 24-25 martie puteți urmări la Sala Polivalentă din București finala competiției de robotică BRD FIRST Tech Challenge România. Eu sigur am să fiu acolo. Prinzi ideea acestei competiții urmărind acest clip de teasing:


 

În educație este foarte important să obișnuim copiii să gândească creativ și să rezolve probleme din mers, folosindu-se de ceea ce au la îndemână. Un lucru care le va fi de folos pe viitor în dezvoltarea lor personală. Ei nu trebuie doar să memoreze lucruri și să le redea pe de rost, cum este cazul educației formale. În plus, faptul că sunt conectați cu tehnologia de ultimă generație le permite să fie mereu în actualitate și să aibă perspective mult mai bune în carieră pe mai departe.

Urmărește pregătirile pentru finala BRD FIRST Tech Challenge România

Vei putea urmări pregătirile pentru finala competiției de robotică BRD FIRST Tech Challenge România dacă dai follow contului meu de Instagram. Timp de trei zile, echipa Esentza Robotics () va încărca acolo imagini și insta-stories de la pregătirile pentru eveniment, ca să vedeți cât de intensă este munca de creator. Urmăriți hash-tag-urile oficiale #MisiuneaDeCreator #BRDFTC2018.

Este cea mai importantă competiție de acest gen pentru elevii de liceu și echipele românești au șansa să meargă la Campionatul Mondial de Robotică din SUA. La ediția locală s-au înscris sute de elevi din toate școlile din țară, iar acum sunt 90 de echipe finaliste.

Competiția este gândită astfel încât să încurajeze munca în echipă, valorificarea într-un stil original a cunoștințelor de matematică, IT, fizică și tehnică. Liceenii au construit un robot și acum vor demostra că este capabil să rezolve provocarea acestui an, FIRST Relic Recovery. Roboții sunt realizați din piesele primite de la organizatori, dar și din cele proiectate și obținute la imprimate 3D. Astfel fiecare poate găsi o soluție mai bună pentru provocările acestui concurs.

La finala din SUA vor fi prezenți reprezentanți ai universităților de top și ai unor companii de renume ca NASA sau Boeing care pot recruta chiar din timpul finalelor viitorii specialiști. În prezent, România este a treia țară ca număr de echipe FIRST Tech Challenge, după SUA și China.

Programul FIRST Tech Challenge este dezvoltat în Romania de către Asociația “Nație Prin Educație” și susținut, pentru al doilea an consecutiv, de BRD – Groupe Société Générale, cu scopul de a-i ajuta pe tineri să-și dezvolte cunoștințele de matematică, fizică, tehnică și IT, într-un mod colaborativ și competitiv.

Urmăriți pregătirile pe contul meu de Instagram și revin cu informații și pe blog.