Cum prelungesc viața bateriei telefonului sau tabletei? Ce fac dacă se termină foarte repede bateria? Ne lovim frecvent de problemele astea. Au apărut odată cu iPhone 4S și Galaxy S2, iar acum, tehnologia este și mai avansată, iar iPhone 5 sau Galaxy S3 se descarcă foarte rapid. Eu am scris o dată despre optimizarea vieții bateriei. Acum am alte soluții.

baterie externa Verbatim
Baterie externa Verbatim

Astăzi vorbim despre surse de alimentare alternative. Eu dacă iau rucsacul la mine, trag un cablu USB de la laptop pentru că am la Asus U36 funcția USB Charger. Deși laptopul este închis, telefonul se încarcă. Dar asta înseamnă și să scurtezi viața bateriei din laptop. Poate ai nevoie de ea mai târziu.

Altă soluție, printre cele mai obișnuite, o reprezintă bateria externă, portabilă. La iPhone ai și carcasă cu baterie încorporată. Poți lua o baterie chinezească, de exemplu Oyama, sau poți apela la o soluție mai performantă.

Verbatim a lansat recent o soluție externă excelentă, pe care am și avut ocazia să o testez. Bateria externă este de 10.000 de mAh și poate alimenta simultan un telefon și o tabletă. Este realizată pentru iPhone/iPad, dar poți alimenta și un smartphone plus tableta Android. Conectarea se face prin cabluri USB. Bateria se alimentează direct de la laptop, prin micro-USB. Aș fi preferat și o soluție de încărcare rapidă la priză, dar e bine și așa.

Pentru a vedea starea bateriei, există un indicator cu led-uri colorate. Cu un iPhone singur, bateria oferă 42 de ore de convorbire suplimentare sau 120 de ore pe playerul de muzică sau 30 de ore de vizionat filme. Bateria Verbatim arată bine și nu ocupă prea mult spațiu. Deocamdată nu știu prețul, dar revin cu informații. Alte detalii găsiți aici.

Galerie foto