M-am chinuit ceva vreme să transfer contactele de pe iPhone 4S pe noul Samsung Galaxy SIII. Nu este simplu, iar de rezolvat tot cu Google am reușit. Există trei variante – ori folosești o aplicație de cloud accesibilă pe ambele terminale, fie sincronizezi contactele cu Windows, Google sau Yahoo. Cam astea sunt opțiunile, nu am încercat să văd dacă ar merge cu Facebook. Dacă a făcut asta cineva, dați-mi de veste.

iPhone iTunes contact sync
iPhone iTunes contact sync

 

Transfer de contacte iOS / Android

Am încercat o serie de aplicații free, dar care au probleme. Prima nu transfera toate contactele, a doua nu găsea deloc contactele pe iPhone. Am instalat o aplicație desktop care ar fi trebuit să facă treaba – Moborobo – dar nu recunoaște Samsung Galaxy SIII.

Am încercat cu Windows Contacts prima oară, dar nu știu ce se întâmpla și am nu am niciun contact acolo nici acum. Ori se blochează ceva, ori nu merge și gata. Am repetat operațiunea de vreo cinci ori. Nimic.

Super-ofertă pentru Huawei P8 Lite ->>>

Cu Google contacts, am încercat să fac sincronizarea cu un cont nou, pentru a nu instala în telefon toate contactele mail din agenda Gmail. Nu a mers cu alt cont, nu importa contactele, exact la fel ca mai sus. Zice că a terminat, dar în partea cealaltă nu apare niciun contact nou.

Așa că, în fine, terminat nervos, am sincronizat cu mailul pe care îl folosesc și la iTunes. Atunci a mers brici. Doar că a importat fiecare contact de două ori, așa că aveam vreo 4.800 în total în listă.

După lungi căutări, am găsit azi opțiunea să șterg duplicatele :

google contacts - find duplicates

Am șters vreo 650 și de asemenea am mai curățat din cele vechi – o muncă interminabilă. Oricum, am o listă de contacte aproape ok pe SGS3.

Deci se poate.