Cum transferi contactele de pe iPhone pe Android

M-am chinuit ceva vreme să transfer contactele de pe iPhone 4S pe noul Samsung Galaxy SIII. Nu este simplu, iar de rezolvat tot cu Google am reușit. Există trei variante – ori folosești o aplicație de cloud accesibilă pe ambele terminale, fie sincronizezi contactele cu Windows, Google sau Yahoo. Cam astea sunt opțiunile, nu am încercat să văd dacă ar merge cu Facebook. Dacă a făcut asta cineva, dați-mi de veste.

iPhone iTunes contact sync

iPhone iTunes contact sync

 

Transfer de contacte iOS / Android

Am încercat o serie de aplicații free, dar care au probleme. Prima nu transfera toate contactele, a doua nu găsea deloc contactele pe iPhone. Am instalat o aplicație desktop care ar fi trebuit să facă treaba – Moborobo – dar nu recunoaște Samsung Galaxy SIII.

Am încercat cu Windows Contacts prima oară, dar nu știu ce se întâmpla și am nu am niciun contact acolo nici acum. Ori se blochează ceva, ori nu merge și gata. Am repetat operațiunea de vreo cinci ori. Nimic.

Citește despre tehnologiile inventate de Kyocera pentru imprimatele business ->>>

Cu Google contacts, am încercat să fac sincronizarea cu un cont nou, pentru a nu instala în telefon toate contactele mail din agenda Gmail. Nu a mers cu alt cont, nu importa contactele, exact la fel ca mai sus. Zice că a terminat, dar în partea cealaltă nu apare niciun contact nou.

Așa că, în fine, terminat nervos, am sincronizat cu mailul pe care îl folosesc și la iTunes. Atunci a mers brici. Doar că a importat fiecare contact de două ori, așa că aveam vreo 4.800 în total în listă.

După lungi căutări, am găsit azi opțiunea să șterg duplicatele :

google contacts - find duplicates

Am șters vreo 650 și de asemenea am mai curățat din cele vechi – o muncă interminabilă. Oricum, am o listă de contacte aproape ok pe SGS3.

Deci se poate.


9 comentarii
 1. 1
  Stefan says:

  si tot nu inteleg cum ai sincronizat cu gmailul? din itunes sau cum?

 2. 2

  Da, exact, din iTunes. Click pe numele device-ului, click pe Info și la Sync Contacts alegi Gmail.

 3. 3
  Szabo says:

  Ce bine a picat articolul asta, la fix, eu sunt fericitul posesor al unui SIII de doua zile si tot cautam solutii. In aceste doua zile chiar am ramas impresionat de cat de bine se misca… am renuntat cu greu la iPhon4 dar acum sunt multumit de alegerea facuta.

 4. 4
  Cornel says:

  Si optiunea de stergere a numerelor dubleunde ai gasit-o ? In telefon? Eu am Samsung Galaxy II de 2 zile si am incercat sincronizarea cu Google dar n-a mers.
  In schimb mi-am transferat toate contactele care erau in Outlook . Se poate face asta daca mail-ul este pe un server de tip exchange.
  oricum aveam mult mai multe contacte in Iphone si cel mai simplu a fost sa le transfer la un Orange shop contra sumei de 24 RON.
  Intr-adevar s-au dublat cateva contacte, dar in contacte de afisat poti seta sa ti le afiseze doar pe cele din telefon.
  Oricum deocamdata am observat ca fata de Iphone care recunostea parola corecta dupa introducere si deschidea ecranul automat, la Galaxy trbuie sa o confirmi…

 5. 5

  Eu elimin contactele duplicate din Gmail, pentru ca le am sincronizate pe toate cu acest cont. Tot mai sunt dublate, dar din cand in cand mai elimin din ele sau le fac join…

 6. 6
  stefan says:

  se salveaza ca si vcard si se importa prin kies. este foarte simplu.

 7. 7
  Tamas says:

  Au aparut ceva variante mai simple? ma gandesc la ceva care sa transfere din iclod direct in google contact?

 8. 8
  mohamed says:

  transferi contactele de pe iphone pe android sau invers.o super aplicatie si foarte simpla plus ca iti salveaza si contactele.

  https://itunes.apple.com/ro/app/syncsmart-cross-platform-contacts/id889274356?mt=8
  https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.apparatus.syncapp

 9. 9
  Danniel says:

  Daca in i tunes nu mi apare sync with gmail, desi am cont. nu mi apare decat sync with windows si outlook. dar la out look numa pot sa ma conectez cu contul de gmail. ceva sugestii? merci

Spune-ti parerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *