După cum ați văzut, am avut o serie întreagă de articole despre UPS-urile CyberPower vândute de e-acumulatori.ro. De data asta am testat un model mai accesibil, dar care include toate tehnologiile avansate dezvoltate de firma CyberPower. Nu mai insist acum asupra tuturor motivelor care justifică achiziția unui astfel de dispozitiv, ci am să fac câteva recomandări privind alegerea celei mai bune soluții.

Cyber Power  Value 1500EILCD
Cyber Power Value 1500EILCD

În primul rând, decizia ține de frecvența problemelor. Dacă aveți întreruperi zilnice și fluctuații de tensiune, cum se întâmplă la periferia marilor orașe sau în zonele unde se construiește intens, atunci aveți nevoie de cele mai performante echipamente și care să asigure protecția echipamentelor folosite. Dacă problemele sunt temporare nu însemnă că achiziția unui UPS este opțională, ci doar că puteți alege o versiune buget care să răspundă nevoilor punctuale.

Oricum, este suficientă o singură problemă pe an, dacă atunci vi se arde calculatorul și televizorul, statisticile nici nu mai contează. De fapt asta e problema, nu întreruperea în sine, care poate fi doar enervantă, ci faptul că revenirea tensiunii în rețea poate genera multe problemele echipamentelor pe care ați plătit mulți bani. E valabil și pentru firme, nu doar pentru utilizatorii particulari. Situația e mult mai bună dacă aveți laptopuri sau tablete, dar dacă aveți servere, desktop-uri și stații grafice, atunci curentul electric reprezintă o amenințare și o problemă continuă.

UPS-ul îți dă energie atunci când cade curentul, dar oferă și protecție. Pentru a alege cel mai bun echipament trebuie să iei în calcul specificațiile de bază. De pildă capacitatea bateriei, output, gama de voltaj suportată sau gama de frecvențe. Dar trebuie să luați în calcul și alți factori, precum autonomia oferită, numărul de ieșiri, consumul de curent electic al echipamentului.

Un produs low-end și low-cost va oferi protecția minimă, cât să apuci să închizi tu PC-ul atunci când apare problema. Altele, oferă și autonomie încât să mai poți lucra. Un produs CyberPower oferă și protecții multiple pentru electronicele tale, dar și un consum total redus al echipamentului.

CyberPower este un furnizor global de soluții de protecție și unul dintre cei mai mari furnizori de UPS-uri, sisteme de backup de urgență (EPS) și accesorii pentru calculatoare, servere, echipamente de rețea. CyberPower este brandul numărul 2 în topul celor mai buni furnizori de UPS-uri din piața retail din America de Nord.

Modelul CyberPower VALUE 1500 EILCD are un consum de 6W în stand by cu bateriile încărcate. Durează cam 8 ore să fie încărcat complet dacă v-a ajuns fără energie. Suportă o gamă de voltaj 165-280V, iar frecvența tolerată este 47-63Hz. Reglează voltajul la ieșire, atât în plus cât și în minus. Va scoate 230 de volți (+/- 7%). Are șase mufe de ieșire IEC, iar ca baterii integrează două de 12V și 8,5 Ah.

Echipamentul știe să protejeze nu numai PC-urile sau serverele, ci și telefon fix, fax, modem-uri și altele. Dispune de o alarmă care sună dacă a picat curentul, dacă se descarcă bateria, dacă ați pus prea multe echipamente și nu mai face față. Are un ecran LCD pe care se afișează informațiile necesare, dar dispune de asemenea de soft-ul de control PowerPanel care afișează toate aceste informații direct pe PC. Include de asemenea tehnologia GreenPower ce va salveaza bugetul datorita consumului mic in stand-by.

Ca dimensiuni este măricel, 180 x 140 x 326 mm și cântărește 14 kilograme.

Prețul pentru cest model este de 899 de lei. De aceea mi se pare o alegere potrivită, atât pentru utilizarea acasă, cât și pentru firme mici sau birourile unor companii mai mari.

Găsiți datele lor de contact aici.

Galerie foto