Junior Achievement Romania si Vodafone au desemnat castigatorii celei de-a zecea editii a competitiei “Sa fii lider”, primul program de antreprenoriat social care a implicat peste 9000 de elevi din 128 de licee din Romania. Tinerii sunt stimulati sa descopere oportunitati de afirmare a abilitatilor de lider, atat in scoala, cat si in comunitate, sa identifice probleme sociale si economice din comunitatea in care invata si traiesc si sa propuna solutii pentru rezolvarea acestora.

Competitia din acest an a fost castigata de o echipa de elevi din clasa a XI-a de la Colegiul National A.T.Laurian din Botosani, coordonati de profesoara Ana Tanasa. Proiectul elevilor botosaneni, Reason for Hope, urmareste cresterea si dezvoltarea atitudinilor civice in randul membrilor comunitatii locale.

Echipa clasata pe locul 2, formata din elevii clasei a X-a B ai Colegiului National B. P. Hasdeu din Buzau, coordonati de profesoara Amalia Voicu, a derulat proiectul Do not discriminate. Acesta s-a concentrat pe exersarea unor abilitati de integrare sociala a copiilor cu deficiente de vedere si pe dezvoltarea unor comportamente de acceptare, respect si intelegere in randul copiilor fara deficiente, printr-un schimb de cunostinte teoretice si practice.

Proiectele inscrise in acest an in competitie arata interesul tinerilor pentru o diversitate de nevoi ale comunitatii: valori civice si morale, comportament responsabil fata de comunitate, antidiscriminare, calitatea vietii, protectia mediului, atragerea de fonduri pentru familii cu probleme financiare.

Vodafone Romania este partener traditional al organizatiei Junior Achievement Romania si sustine programul Sa fii lider inca de la prima editie.