M-am jucat câteva zile cu monitorul portabil AOC E2251Fwu, un model Full HD de 22 de inch care se conectează prin USB la laptop pentru a reda imaginile sau prezentările business la o calitate mai bună. Este foarte ușor și nu are nevoie de altă sursă de energie, iar calitatea imaginilor mi s-a părut foarte bună. În același timp, culmea, nu este deloc scump.

AOC E2251Fwu - monitor USB
AOC E2251Fwu – monitor USB

Click pe imagine pentru mărire…

Monitor portabil

Ideea de monitor portabil nu e rea. Nu mai cheltui banii pe un laptop cu display de 15/17 inch și poți lua un ultrabook sau un laptop cu ecran de 12-13 inch. De asemenea, filmele, prezentările PPT și graficele le prezinți pe monitorul portabil de 22″. AOC E2251Fwu cântărește doar 2,5 kilograme, iar dacă ai un laptop de 1,5 kilograme, tot ansamblul nu este așa greu de dus la o prezentare. Și cred că prezentările pe un ecran mare te ajută.

Pentru un display Full HD stă foarte bine: contrastul este de 800:1, timpul de răspuns 5 milisecunde, iar luminozitatea medie 200cd/m2. Panelul este LED backlit TN LCD – este mat – iar calitatea imaginii a fost foarte bună. Din păcate nu are funcții de control pentru contrast, luminozitate… cum ar fi de așteptat la un Full HD.

La mine a mers plug-and-play fără probleme, și și-a ajustat automat rezoluția. Prețul este pe la 560 de lei.

Pro și contra AOC E2251Fwu

Mi-a plăcut la monitor:
– calitatea imaginii și faptul că este mat;
– ușurința în utilizare / conectare;
– faptul că este foarte ușor;
– cosumul redus care permite alimentarea din portul USB;

Nu mi-a plăcut:
– lipsa unor sisteme de control pentru culori, contrast, luminozitate;
– nu are altă sursă de energie dacă moare bateria la laptop;

Review video

 

Galerie foto