Educația reprezintă singura șansă pentru viitorul României, iar de-acum, avem o șansă și mai mare: educația digitală. Copiii noștri, nu doar cei din marile orașe, au șansa să învețe cu ajutorul tehnologiei.

Educație susținută de tehnologie

Primul proiect-pilot a fost făcut anul trecut și vă prezint mai jos câteva rezultate concrete. A fost practic un test, dar nu unul local, ci a fost realizat în zece școli din mediul rural, unde copiii și profesorii au primit tablete, laptopuri, proiectoare și table smart. De asemenea, au avut conținut digital adaptat pentru orele de Matematica si Informatica.

ads

Studiul efectuat la finalul programului de anul trecut arată că metoda care imbina predarea traditionala cu exemplificarea pe tableta, permite înțelegerea mai bună a noțiunilor teoretice și aduce o implicare mai activă a copiilor la clasă. Aproximativ 25% dintre copii și-au îmbunătățit notele la Matematica. Datorita folosirii tehnologiei, ei rețin mai ușor noțiunile predate, s-a îmbunătățit colaborarea dintre copii, iar încrederea în forțele proprii a crescut. . Acum știu să folosească tehnologia constructiv și astfel vor avea alte șanse în viață. De asemenea, profesorii și-au îmbunătățit performanțele și au opțiuni mai bune în carieră. Și ei au un viitor mai bun asigurat.

Zona rurală are nevoie de mai mult ajutor pentru că există în continuare o divizare digitală între cei de la oraș și cei de la sate. Iar anul acesta, proiectul Digitaliada continuă cu 30 de școli. Toate cele 10 de anul trecut au înțeles beneficiile educației în format digital și au rămas în program. . Lor li se adaugă alte 20 de școli din diferite zone ale țării.

În total, anul acesta 30 de școli de la sate au primit laboratoare digitale complet echipate și cu materiale digitale educative pentru Matematică și Informatică. 82 de profesori din cele 30 de școli au participat la sesiuni de formare și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete și la 124 de proiecte didactice adaptate. 3.400 de elevi din mediul rural au acces permanent la laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare și ecrane de proiecție.

Mi se pare un început excelent și care ar trebui dus la nivel național. Cred că doar educația digitală mai poate readuce atenția copiilor la ore și poate crește implicarea lor activă în programul de educație. Sper sincer – și susțin asta de peste zece ani – să avem un program național de digitalizare a învățământului. Doar așa vom putea fi competitivi pe viitor.

Digitaliada este un proiect susținut de Fundația Orange România. Aflați mai multe despre proiect din clipul video de mai jos. Fundația aniversează anul acesta 5 ani de la lansarea oficială și a investit pana acum peste 3 milioane de euro în diverse programe.

Prezentare video