Zi de zi și lună de lună, în casa fiecăruia se adună tone de maculatură. O contribuție importantă o au facturile pe hârtie de la utilități, internet, televiziune, telefonie, facturi de la bănci sau alte instituții.

Poster-70x100_UPC_E-Bill

Eu am teancuri întregi și nu mă simt ok să le duc la reciclare pentru că toate conțin date personale – nume complet, adresă, număr de telefon, chiar unele au și CNP-ul. Ei bine, cei de la UPC și-au propus să facă ceva pentru rezolvarea problemei. Campania este interesantă și sunt în joc și premii despre care puteți afla dacă parcurgeți acest articol. Și chiar mai mult 🙂

Nu am să lungesc foarte mult povestea. Cert este că, pînă acum, clienții erau obligați să primească această factură pe hârtie și pentru multă lume a devenit o obișnuință. Pentru că are informațiile detaliate, pentru că o poți căuta dacă ai uitat ceva, o poți arăta ca dovadă dacă apare vreo problemă. Dar timpurile se schimbă, iar acum totul se mută în digital. Nu mai comunicăm prin scrisori pe hârtie, ci prin e-mail. Nu mai citim ziare pe hârtie, citim știrile online. Urmărim emisiunile și filmele pe tablete și laptop. La fel se întâmplă și cu facturile. De-acum, facturile se trasformă în format electronic, iar la UPC le vei găsi în format digital în contul tău MyUPC.

Pe scurt, pentru a intra în competiția susținută de UPC și MasterCard, trebuie să îți activezi contul MyUPC și dacă ai un astfel de cont să activezi factura electronică (eBill). Fiind client UPC eu o să fiu primul care activează această opțiune și vă încurajez să faceți același lucru, cât mai repede posibil. Sunt mai multe motive…

upc ebill

Dacă activezi factura electronică UPC în perioada 18 februarie – 31 martie 2016 poți câștiga o excursie pentru două persoane în Suedia, una dintre cele mai ”verzi” țări din Europa, sau una dintre cele 5 tablete iPad Mini pentru a avea mereu acces la facturile tale electronice. Mai mult, la fiecare 5.000 de facturi electronice activate, UPC plantează 1.000 de copaci împreună cu Asociația Mai Mult Verde. Detalii despre campanie găsiți pe acest site.

De asemenea, scapi de o parte din facturile pe hârtie care se adună lună de lună. Aș vrea să văd cât mai multe inițiative de acest gen în România.

Vezi aici cum se activează mai exact: