Acer a lansat azi oficial în România noua linie de produse gaming: laptopuri, desktopuri, monitoare, căști și mauși, dar și tablete. Din păcate astăzi nu am văzut smartphone-ul Predator 6. Dar în rest, toate dispozitivele au fost prezentate.

0007Acer spune că are anul acesta o cotă de 15% pe piața din România, iar planul este să ajungă anul viitor la 20%, a declarat Constantin Balmuș, director al reprezentanței Acer. Seria de gaming este relativ nouă, anul acesta au intrat în zona de tablete și smartphone.

Compania taiwaneză care anii trecuți ajunsese chiar pe locul doi-trei pe piața locală, a intrat în ultimii doi ani într-un con de umbră. Înțeleg că au fost niște restructurări la nivel global, începând cu CEO-ul și CFO-ul și continuând pînă la managementul local. Acum Acer revine în forță, iar seria de gaming pare un atuu, o nișă care a ridicat vânzările și pentru alți jucători din domeniu.

Mie personal, care nu sunt mare fan Acer, mi s-au părut produsele construite tot pe principiul “ieftin”. Un plastic care scârțâie, un finisaj care nu se îmbină perfect, dar merge așa pentru că sunt mai accesibile la preț comparat cu rivalii. De fapt, nu am comparat prețurile, dar asta este prima impresie după întâlnirea cu produsele. Cum am scris și la Predator 8, nu sunt impresionante ca putere. Dar aștept testele alea care să îmi schimbe părerea. Chiar le aștept.

La eveniment a fost și un campion de Dota 2 care spune că a testat laptopurile Predator, care s-ar fi descurcat foarte ok în majoritatea jocurilor, fără să sacadeze prea tare și fără să se încingă.

Predator G9-791 este un laptop de gaming cu ecran 4K, cu a șasea generație de procesoare Intel Core i7-6700HQ, are 64GB de memorie RAM DDR4 și grafică Nvidia GeForce 980M , până la 4GB DDR5. Sunt disponibile atât în varianta de 15 inch, cât și 17 inch. Se pot comanda și cu ecran Full HD.

Cei de la Acer vorbesc despre tehnologii speciale, precum FrostCore, un al treilea cooler care poate fi plasat în locul unității optice, pentru a reduce temperatura procesorului și a plăcii grafice cu până la 5%, oferind o experiență de gaming mai cursivă, în special în cazul solicitării la maximum a sistemului. PredatorSense iluminează diferit tastatura, se pot personaliza butoanele. DustDefender folosește două ventilatoare ultra-rapide cu rotație reversibilă pentru îndepărtarea optimă a prafului, iar Killer DoubleShot Pro permite conexiunilor Ethernet și Wi-Fi să funcționeze împreună .

Tabletă de gaming Predator 8 GT810 are procesor Intel Atom x7 și grafică Intel HD (Gen 8 –LP). Rulează Android 5.1 și dispune de tehnologie wireless MIMO 2×2, pentru o conexiune rapidă. Capacitatea de stocare este de 64GB și poate fi extinsă până la 128GB cu ajutorul unui card microSD. Are display Full HD (1920 x 1200), iar Predator Quadio redă sunetul prin patru difuzoare cu un algoritm DSP special. Are și tehnologie force-feedback pentru jocuri.

Acer a prezentat și desktop-urile Predator G6 și G3, care arată bine de la distanță, dar de aproape carcasa e tot dintr-un plastic enervant. Dotările sunt ok însă, iar sistemele au funcția pentru amatori “One-Punch Overclocking”. Nu lipsesc tehnol0giile de răcire și cele de sunet.

Aș mai menționa monitoarele Z și X și seria cu ecran plat Predator XB1.

În funcție de configurație, seria de laptopuri Predator 17 este disponibilă în magazine la prețul estimat de 6.499 de lei (Full HD,  GTX 970M 3G-GDDR5, 8 GB RAM, HDD cu 1000GB) pînă la 14.999 de lei pentru varianta cu ecran 4K, GTX 980M 4G-GDDR5, 64 GB de RAM, capacitate de stocare 512GB+512GB RAID+2000 GB HDD. Prețurile pentru seria de laptopuri Predator 15 (G9 – 591), pornesc de la 6.399 de lei și ajung la 13.999 de lei. Tableta Predator G8 are prețul recomandat de 1.599 de lei.

Sistemul desktop de gaming Acer Predator G6-710 este disponibil în România la prețul de 11.999 de lei, iar G3 va veni la prețul de 4.499 lei. Monitorul X34 este deja disponibil în magazine la prețul de 5.999 de lei. Modelele Z35 și XB1 vor fi disponibile din luna ianuarie 2016 la prețul de 4.999 de lei.

 

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!