Am fost la lansarea Allview P9 Energy, noul smartphone cu baterie de mari dimensiuni. Un eveniment în stilul Samsung, dar organizat pentru o mână de oameni prezenți în sală.
Allview P9 Energy e disponibil și în versiunile Lite și Mini. Prețurile sunt de 949 lei, 1199 și 1899 lei.
Update : s-a lansat Allview P9 Energy Lite 2017 – >>

allview-p9-energy-1

Allview P9 Energy

Bateria Allview P9 Energy are 5.000 mAh, pentru utilizatorii obișnuiți poate trece 4 zile de utilizare. Două zile pentru utilizare intensivă.

Tehnologie specială de la Mediatek, PumpExpress+, se încarcă în 2 ore și 40 de minute. În 10 minute încarcă destul pentru utilizare. Are mod extrem de economisire a energiei. De la la 100% ar trebui să țină 26 de zile cu modul extrem.

Cu ajutorul amprentei și a senzorului dedicat se pot securiza fișiere care să nu poată fi vizualizate de alți utilizatori, nici după sincronizare cu un PC.

Carcasa este metalică, din aliaje de magneziu și aluminiu. Cântărește 183 de grame, două culori. Ecranul este Full HD de 5.5 inch, camera foto de 13 megapixeli, frontala de 8 megapixeli. Procesor Helio P10, octa-core, cu 4GB de RAM, stocare 64GB, Android 6.

Este compatibil cu rețeaua 4G a Digi Mobil / RCS RDS.

P9 Energy are și o mulțime de aplicații speciale, precum editor video sau aplicația de telecomandă. Are “split screen”, puteți vedea două aplicații simultan pe ecran.

Allview P9 Mini și Lite

Allview P9 Energy Mini are un display de 5 inch, procesor quad-core și 3GB de RAM, 16GB de stocare internă, cameră foto de 13 megapixeli pe spate și 5 megapixeli pentru camera de selfie. Este un telefon 4G și are bateria de 4.000 mAh.

Allview P9 Energy Lite are un ecran de 5.3 inch, procesor octa-core, 3GB de RAM, stocare internă de 32GB, camere foto de 13 megapixeli pe spate și 5 megapixeli frontala, baterie de 4.000 mAh.

O să revin cu impresii dacă o să am ocazia să văd telefoanele. Modelul negru este P9 Mini, iar cel auriu de jos este P9 Lite.

Despre Mediatek

Au și un invitat de la Mediatek, Arthur Wang, senior director. Anul trecut, compania a livrat 1,5 miliarde de chipset-uri, fiind numărul doi mondial. Conseideră că vor egala numărul unu anul acesta.

În 2011 a fost primul model Allview cu procesor Mediatek. Anul acesta sunt mai multe modele cu procesoare MTK. Familia Helio oferă performanță și de asemenea economie la consumul de energie. Helio P10 este octa-core la 2.0 GHz, 64-bit, cu nuclee Cortex-A53.

Concluzii

Allview a contribuit la creșterea utilizării smartphone-urilor în România, oferind produsele cu preț foarte mic. Dar compania românească insistă să lanseze modele de top, scumpe, care încearcă să concureze modelele top de la producători A-brad. Nu știu de ce, dar nu aș face o astfel de investiție. Modele accesibile, desigur. Dar când ai bani poți alege un produs premium.

Revin cu câteva fotografii ale noului model Allview P9 Energy.