Allview a lansat ieri X3 Soul Pro, un smartphone care arată bine, are tehnologii interesante și un preț relativ ok. Și chiar dacă e făcut împreună cu Gionee, nu este un model rebrănduit, nu-l găsiți exact la fel sub celălalt brand.

Allview X3 Soul pro
Allview X3 Soul pro

De-a lungul anilor, Allview a devenit un nume cunoscut pentru smartphone-uri accesibile. Dar a făcut și modele vârf de gamă, cu care a încercat să asigure accesul românilor la tehnologii de top la un preț situat cam la 50% din prețurile marilor branduri. Eu zic că pentru unii este o afacere. Sigur, poți cumpăra un flagship de anul trecut sau de acum doi ani la același preț, dar nu este și același lucru.

X3 Soul Pro arată bine, arată ca orice smartphone de top din ziua de azi. Are carcasa metalică, un display foarte bun, cu tehnologia curbată 2.5D, procesor puternic, baterie foarte mare, cameră foto optimizată și tot felul de tehnologii noi. Fără să fiu un fan al mărcii, pot să vă zic că telefonul este foarte interesant. Să detaliem dotările tehnice și apoi vă zic și prețul.

Terminalul are un display de 5.5 inch Full HD, procesor octa-core Helio P10, cu patru nuclee la 1.95 GHz și patru la 1.15 GHz, 4GB de RAM, 64GB de stocare internă, plus slot de card de pînă la 128GB, dar care stă pe un slot de SIM. Deci e dual-SIM, dar dacă vrei card devine single-SIM. Camera foto este de 16 megapixeli cu tehnologie Laser focus, f/1.8, iar camera frontală pentru poze selfie este de 8 megapixeli. Platforma este Android 6,0 și terminalul are senzor de amprentă pe butonul de power direct. Deci deblochezi doar cu amprenta, fără alte apăsări. Tehnologia 4G este Cat 6 poți atinge vitezele maxime 4G+ pe care le găsești la Orange de exemplu. Are și tehnologie TDD și FDD pe ambele SIM-uri.

Ce-mi place mie la interfața Allview este sistemul de a lansa rapid aplicații. Scrii / desenezi prima literă pe ecran și pornește aplicația dorită. De exemplu, pentru Instagram desenezi un i pe ecran și gata.

Bateria integrată este de 3.000 mAh și modul special de economisire a energiei permite o atonomie destul de bună.

Allview X3 Soul PRO este disponibil de astăzi la precomandă, la prețul de 1.999 lei. Livrările vor începe la sfârșitul lunii aprilie.