Fix pe 31 mai, Garmin a lansat în România noile ceasuri smart Fenix 7S Pro și Epix Pro (Gen 2). Este pentru prima dată când au un eveniment local în același timp cu lansarea internațională. Sunt o serie de actualizări față de generațiile anterioare, dar ceasurile rămân destul de scumpe, dedicate pasionaților de sport și mișcare.
Garmin Fenix 7S Pro și Epix Pro Gen 2
Garmin se alătură trendului “Pro” – au adăugat acest sufix la ambele ceasuri. Pe scurt, Epix 2 Pro și Fenix 7 Pro vin cu o mulțime de noi funcții de cartografiere și antrenament, lanternă dedicată, hands free și senzori. Seria Fenix 7 Pro începe de la 4.200 de lei, în timp ce Epix 2 Pro începe de la 4709 lei. Sunt și modele fără Pro, dar diferă și dimensiunile ecranului.
Toate modelele includ de-acum o lanternă LED încorporată. Aceasta a fost introdusă anul trecut, limitată pe seria Fenix 7X de 51 mm. Lanterna are intensități variabile, o lumină roșie de siguranță și un mod stroboscopic pentru antrenamentul pe timp de noapte.
Ambele ceasuri au primit și un nou senzor de ritm cardiac. Garmin spune că noul senzor va oferi urmărire îmbunătățită pentru o varietate mai largă de activități.
Principala diferență dintre cele două game de ceasuri constă în afișaj. Epix 2 Pro are un afișaj OLED, în timp ce Fenix 7 Pro are un afișaj cu memorie în pixeli (MIP) care acceptă încărcarea solară. Epix 2 are, de asemenea, un nou mod de culoare roșie care schimbă culorile afișajului pentru o vizionare mai ușoară pe timp de noapte.
Durata de viață a bateriei este, de asemenea, ușor diferită. Epix 2 Pro este evaluat până la 31 de zile, în timp ce Fenix 7 Pro poate avea până la 38 de zile. Totuși, ar trebui să luați acele estimări la modul general. Durata de viață a bateriei depinde în mare măsură de dimensiunea ceasului, de setările GPS, dacă utilizați afișajul mereu pornit pentru Epix 2 Pro și de modul în care vă aflați.
Pentru cartografiere, modelele Pro primesc, de asemenea, informații meteo suprapuse pe hartă. De asemenea, pentru prima dată arată formele de relief pe hărțile topografice. Suprapunerea hărților meteo le va face mai ușor pentru pasionații de aer liber să vizualizeze condițiile viitoare, în timp ce umbrirea în relief este menită să facă hărțile mai lizibile dintr-o privire.
Abia aștept să testez noile modele, sper să ajungă rapid la review.