Serviciul de Salvare București și Ambulanța București au lansat azi aplicația mobilă a proiectului Există un erou în fiecare dintre noi. Ideea din spatele acestui proiect este simplă: serviciile medicale sunt depășite din punct de vedere al personalului din cauza numărului imens de solicitări zilnice. Atunci, doar volutarii pot ajuta la salvarea vieților umane. Există un site pentru cei interesați, iar aplicația va aduce cu siguranță și mai mulți oameni care visează la o viață de super-erou. Se fac cursuri rapide și puteți acționa la nevoie la cazurile care sunt aproape de voi.

Aplicatia Exista un erou
Aplicatia Exista un erou

Există și o prezentare video realizată de Răzvan, pe care vă invit să o vedeți mai jos. În acest moment sunt circa 650 de voluntari care ajută serviciul de Ambulanță din București și Ilfov. Ei ar vea să vadă mult mai multe persoane înscrise în acest program. Aplicația ajută voluntarii să primească alerte cu apelurile de urgență din zona lor, la care pot interveni rapid.

Zilnic sunt 150 de solicitări pentru serviciile medicale de urgență în locuri publice (fără apeluri de acasă). Iar toate echipajele disponibile sunt 75 care lucrează și în ture. Deficitul de personal medical este de 48%, lipesesc și mașinile, deși se aduc salvări noi de la an la an. Solicitările sunt numeroase. Voluntarii pot însă ajunge rapid la aceste solicitări și pot lua primele măsuri, pot evalua mai bine situația și practic, pot salva vieți, pot elimina problemele cu care se pot confrunta pacienții. Inima poate fi repornită după 30 de minute de la stop, dar pagubele cauzate creierului de lipsa de oxigen sunt ireversibile.

Timpul de intervenție mediu pentru ambulanță în București și Ilfov este de 10 minute și 50 de secunde, iar media SMURD este de 8 minute. Cu ajutorul voluntarilor medicii speră să ajungă la victime în maxim 5 minute.

Aplicatia exista un erou
Aplicatia exista un erou

Sunt două tipuri de voluntari – cei care lucrează pe ambulanțe, ei nu vor face servicii de gardă – și cei care intervin doar la alertele din zonele publice. Pregătirea ca voluntar pentru Salvare durează 12 ore, despărțite în două zile de pregătire, apoi se dă un examen. Numai cei care trec de examen pot începe să activeze ca și voluntari.

Orange a susținut acest proiect pe partea de tehnologie și a ajutat la dezvoltarea aplicației.

Video