Bitdefender Box 2 a fost lansat aseară oficial în România – este acum la ofertă la eMAG. Continuă ideea pe care compania românească a lansat-o în 2015, este un router care include firewall și antivirus, protecția ideală pentru casele smart.
Pe foarte scurt, înlocuiești router-ul actual cu dispozitivul Bitdefender Box 2 și echipamentele din casă sunt protejate în fața atacurilor informatice. Nu vorbim doar de device-urile clasice precum laptop sau smartphone, ci mai ales de camere video, televizoare smart, servere NAS, senzori inteligenți din casă și așa mai departe. Echipamente de tip IoT care rămân mereu conectate acasă și care sunt în general ținta hackerilor. Box include Total Security pentru dispozitivele de tip laptop și licențe pentru Mac, telefoane Android sau iOS, indiferent câte device-uri aveți. De asemenea, include control parental. Routerul este dezvoltat printr-un parteneriat cu Netgear.
Florin Talpeș a recunoscut că piața românească nu este foarte mare pentru Bitdefender, dar a dorit să lanseze dispozitivul și aici. Anticipează că vor vinde câteva mii pînă la finalul acestui an în România. Asta din cauză că sub 1% dintre români au o „casă inteligentă”. În alte țări acest trend de digitalizare a fost mai puternic și adoptat mai rapid.
Bitdefender Box 2 costă 999 de lei (acum la promoție este 799 lei) și include servicii de securitate pentru un an, dacă doriți prelungirea lor, vor costa 299 lei pe an. Altfel, rămâne un simplu router obișnuit și se dezactivează funcția de securitate IT. Dacă aveți acasă mai mulți furnizori de internet, Bitdefender Box 2 poate securiza doar conexiunea principală și rămân riscuri de securitate pentru dispozitivele conectate la cealaltă rețea.
Interesant și pentru acasă și pentru birouri este că detectează toate device-urile conectate la rețea și poți afla rapid dacă ai vreun vecin binevoitor. De asemenea se pot identifica vulnerabilități sau tentative de a accesa anumite URL-uri infectate sau care prezintă alte riscuri de securitae IT. Sistemul de prevenire a atacurilor externe inspectează traficul de internet şi indică orice încercare de a exploata vulnerabilităţi în gadgeturile smart din casă, inclusiv prin încercări de spargere a parolelor.
Dispozitivul poate fi folosit și de companiile mici (SOHO- small office, home office), mai ales dacă au în sedii dispozitive de acest gen. Camerele video conectate la Internet sunt din ce în ce mai utilizate, noi avem astfel de camere video la bloc din motive de securitate. Bitdefender Box 2 este capabil să se interconecteze cu asistenţii din locuinţe inteligente, precum Google Home şi Amazon Echo, şi le va permite utilizatorilor, printre altele, să folosească inclusiv comenzi vocale ca să scaneze de ameninţări informatice anumite dispozitive sau să întrerupă conexiunea la internet când aceasta nu este necesară.
În următoarea perioadă o să testez Bitdefender Box 2 și am să revin cu un articol privind routerul WiFi, instalare și utilizare.
Detalii tehnice
- procesor dual-core Cortex A9 la 1.2GHz
- 1GB RAM DDR3
- 4GB stocare internă
- WiFi dual band 2.4GHz & 5 GHz (MU-MIMO 3×3, WiFi a/b/g/n, AC1900)
- securitate WPA2
- sursa de curent 12V 2A
- 1xWAN 1Gbps, 1xLAN 1GBPS