Am fost astăzi la un eveniment organizat de Media Galaxy și Whirlpool în care am discutat cu Chef Foa, Cristina Mazilu și alți oameni din industrie despre tehnologie în bucătărie. Au reieșit din dezbatere câteva idei interesante, le-am sumarizat mai jos.
Este prima întâlnire din seria Open Innovation, o reuniune despre care veți mai auzi.

0012
Pe Chef Foa l-am cunocut la deschiderea restaurant Stradale, este un personaj. Cred că este unul dintre cei mai simpatici oameni din zona de cooking din România, cel puțin la fel de simpatic – dar diferit ca personalitate de Adi Hădean. Cred că se completau perfect la Masterchef și Patrizia condimenta dicuția, ca să zic așa. Îmi place de Foa că e complet relaxat, face glume, răspunde la orice întrebare. M-am întâlnit o dată și cu Jamie Oliver, un model pentru mulți din zona de gătit și bucătărie, fascinant prin modul natural în care interacționează cu mâncarea, dar de admirat pentru modul în care a impus revoluția mâncării sănătoase, dar gustoase.

Evenimentul a fost moderat de Vlad Tăușance, iar la discuții au participat și Cristina Mazilu, Victor Iancu, chef Razvan Alexandru, iar cu ocazia asta am aflat că avem și noi un ambasador Jamie Oliver, respectiv Larisa Petrini. Am cunoscut-o și pe reprezentanta Whirlpool, Mioara Bolozan, iar de cealaltă parte a barierei au fost Radu, Marius, dar și alți oameni din online.

0004

Tehnologie pentru bucătărie

Conform trendurilor din domeniu, tehnologia va fi prezentă în fiecare aspect al vieții în următorii ani. Deja este prezentă sub diverse forme, dar revoluția gadgeturilor smart este abia la început, iar pe viitor fenomenul Internet of Things va face transformarea mult mai rapidă. Frigiderul conectat la Internet este deja în magazine, posibilitatea de a trimite comanda automat prin Internet direct la magazin abia așteaptă să devină realitate. Aplicațiile mobile sunt tot mai prezente în viața fiecăruia, iar terminalele mobile ne ajută să descoperim rețete și moduri de preparare noi.Roboții de bucătărie sunt tot mai puternici și fac tot mai multe lucruri, ba chiar există un chef robotizat care a fost prezentat ca și concept – și probiabil că va fi și folosit în Japonia. De asemenea, Whirlpool și producătorii de echipamente adaugă de la an la an funcții tot mai smart în echipamentele lor de gătit.

Ideea principală ar fi că tehnologia trebuie să fie un mod care să ne ușureze munca din bucătărie, să ne scurteze timpul petrecut pentru preparare, să ne ajute să nu greșim sau să găsim soluții în cazul în care greșim ceva. Ca și dispozitive high-tech pentru gătit am aflat de la Chef Foa despre avantajele și problemele plitei cu inducție, un subiect la modă, dar foarte controversat. Este bună pentru că încălzește rapid, menține temperatura fixă, se stinge automat. Dar în același timp sunt probleme dacă nu ai tigaia potrivită, nu centrezi bine tigaia pe ochi sau uiți să verifici mâncarea la final, se poate arde rapid.

Am aflat despre avantajele produselor Whirlpool, timp petrecut în bucătărie redus cu 45%, consum de energie sau apă redus cu 50%, iar cuptoarele și plitele lor au rețete presetate, doar alegi ce vrei să faci și știe singur timpul și intensitatea necesară. Au vorbit și despre frigiderele cu al șaselea simț, dar și despre mașina de spălat vase. Oamenii și-ar dori mai degrabă un robot care să adune vasele și să le spele… De asemenea, am aflat despre frigidere, de importanța tehnologiei No-Frost.

A fost o întâlnire simpatică, să vedem ce urmează pe parcursul anului 🙂

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!