Eset lansează azi în România noua generație de produse corporate, Endpoint Antivirus și Endpoint Security, pe fondul noilor amenințări informatice descoperite, în tot mai multe incidente fiind descoperite unelte de spionaj economic și terorism cibernetic. Peter Stancik, security evangelist la Eset și Robert Lipovsky, security intelligence team lead la Eset ne povestesc azi detalii privind protecția oferită de noua generație de produse.
Soluțiile Eset sunt distribuite pe piața din România de Axel Soft IT Group. Printre principalii clienți ai companiei se numără BCR, Labormed Pharma, instituții și organizații guvernamentale (RAR, OSIM) și altele.
Nod 32 a fost lansat în 1987 și marchează anul acesta 25 de ani de existență. Eset a fost creată ca firmă în 1992. Din 1998 încoace Nod 32 a primit cele mai multe titluri VB 100. De asemenea, cel mai mare număr de premii Advanced+ de-a lungul anilor.
Eset în România
Cota de piață Eset & Nod 32 în România este de 24%, conform unui studiu realizat de United Consultants. Principalul competitor este Avast cu 15%, urmat de Avira cu 12%, AVG cu 11% și Bitdefender cu 9 procente, spune Peter Stanik.
Se pare că Nod 32 are mai mulți fani, dar sunt foarte multe companii care folosec soluțiile Eset care integrează antivirsului Nod 32.
Studiul arată că 60% din români spun că au avut probleme de securitate informatică cauzate de viruși în special.
Război informatic
Robert Lipovski ne povestește despre malware folosit ca armă în războaie informatice. De la realizări ale amatorilor care doreau să devină cunoscuți, de la atacuri asupra utilizatorilor obișnuiți, se pare că atacurile devin profesioniste și vizează companiile și guvernele lumii.
Primele semne au fost văzute în atacurile informatice asupra Georgiei și Estoniei. Dar erau doar încercări de spionaj și de blocare a infrastructurii de comunicații. Apoi au apărut versiuni mai elaborate, cu alte scopuri. Atcurile cu scop de spionaj sunt tot mai sofisticate, iar în ultimii ani au fost lansate atacuri care vizau capacitățile industriale strategice ale unor țări – începând cu Stuxnet.
Amenințările informatice se mută acum spre terminalele smartphone și tablete, în special pe Android. SMS cu suprataxă, mobile banking trojans și lista de contacte să ajungă la cât mai mulți.
Noua generație Eset
Noua generație a soluțiilor Eset Endpoint aduce mai mult de zece noi caracteristici și tehnologii. De pildă: funcția de Control Web (care limitează accesul la site-uri web în funcție de categorie), controlul dispozitivelor portabile de stocare și transport al datelor precum și îmbunătățirile aduse modulului Eset Remote Administrator sub forma funcțiilor de Management Bazat pe Roluri, posibilitatea de roll-back al actualizărilor, consolă web în timp real, execuția aleatoare a task-urilor, multiple formate de log, suport RSA Envision și suport Microsoft NAP.
Alte detalii despre soluțiile Endpoint sunt disponibile pe SecuritateIT.ro >>
1 comentariu