Am fost astăzi la evoMAG pentru a descoperi noile trotinete electrice și serviciile autohtone prezentate acolo. În prezent, evoMAG oferă circa 150 de modele de trotinete electrice de la 30 de producători, cu prețuri ce variază între 1.000 de lei și 12.000 de lei.

M-am dat cu Ninebot, cu Xiaomi, am văzut trotinetele Ryde și de asemenea am aflat mai multe despre serviciul de închirireri Wolf-e abia lansat în România. Mihai de la Evomag a spus că oferta de trotinete crește continuu și vânzările sunt pe un trend ascendent. Au făcut și un studiu care spune că mulți români iau în calcul o astfel de trotinetă pentru a scăpa de aglomerația din trafic. Majoritatea dispozitivelor au autonomie peste 40 de kilometri, ceea ce este mai mult decât suficient pentru București sau orașele mari ale țării. Totuși, nu toate sunt confortabile, Xiaomi nu au suspensii, iar încărcarea durează uneori foarte mult.

Circa 20% dintre clienții care au răspuns la întrebări spun că intenționează că cumpere o trotinetă electrică până la finalul acestui an. Decizia de cumpărare vine pe fondul utilității mari a produsului și ca răspuns la traficul aglomerat din marile orașe din România. Bugetul alocat de români pentru achiziția unei trotinete electrice este în creștere, consumatorii fiind dispuși să cheltuiască, în medie, 2.000 de lei, potrivit datelor evoMAG.

Evoluția este cu atât mai importantă cu cât trotinetele electrice au fost introduse în portofoliu începând cu jumătatea anului trecut, alături de biciclete electrice, hoverboard-uri, skateboard-uri electrice și monocicluri electrice, inaugurând practic categoria de „vehicule electrice”.

În mod obișnuit, clienții care își doresc o trotinetă electrică încep prin a achiziționa produse mai ieftine, vehiculele electrice reprezentând o categorie de produse relativ nou introdusă pe piața din România. Astfel, clienții optează inițial pentru un model dintr-o categorie de preț mai scăzut, pentru că își doresc să beneficieze de avantajele pe care le oferă o trotinetă electrică, precum ușurință în deplasare și manevrabilitate, rapiditate, autonomie etc., însă nu sunt dispuși la investiții mai mari. Ulterior achiziționează trotinete electrice mai scumpe, care oferă autonomie mai mare, sunt mai confortabile și mai ușoare.

Trotinetele electrice, prin beneficiile pe care le oferă, odată cu folosirea lor, au devenit o opțiune demnă de luat în calcul de tot mai multe business-uri. Astfel, companii care activează în domenii precum food delivery, logistică, sau companiile care investesc în instrumente de creștere a productivității angajaților etc. au început să caute noi resurse pentru creșterea afacerilor, punând un accent tot mai mare pe mobilitate.

evoMAG pune la dispoziția clienților și posibilitatea testării trotinetelor electrice, fiind singurul magazin online din România care oferă acest lucru. Astfel, trotinetele electrice pot fi testate la showroom-ul evoMAG din Splaiul Unirii, nr. 257 – 259. De asemenea, evoMAG pune la dispoziția clienților service dedicat pentru repararea trotinetelor.