Am fost azi la evenimentul Intel, prezentarea celei de-a șasea generații de procesoare Core vPro, cele pentru sistemele folosite în companii. Interesante produsele, dar și noile aplicații și tehnologii prezentate de Intel. Special gândite pentru corporatiști.

0012

A șasea generație de procesoare Core vPro aduce performanțele de la dispozitivele consumer alături de securitate IT crescută și funcții business. Mi-am notat pe parcursul prezentării o serie de idei, găsiți mai multe pe site-ul Intel, sunt convins.

Inițial am văzut o prezentare axată pe utilitate, marca Bogdan Georgescu și Andreea Sanda.

 

0014Am aflat despre tehnologii precum Pro Wireless Display (Intel Pro WiDi), care simplifică procesul de partajare al informațiilor în companii, permițându-le utilizatorilor să facă prezentări de pe computer, prin conexiune wireless, securizată, cu alte monitoare și ecrane, mărind eficiența utilizării acestora de către companii cu ajutorul unor comenzi simple. Intel Wireless Docking le permite angajaților companiilor să fie conectați și gata de lucru imediat după ce ajung la birou. Mai sunt și altele, precum Unite, Small Business Advantage sau Authenticate.

0019

De altfel, a fost o prezentare extinsă pe zona de securitate IT, am văzut cred că prima oară echipa locală Intel Security (McAfee). Multe informații despre atacurile cibernetice avansate, precum și tehnologiile care asigură protecție pentru sectorul business sau guvernamental. În

Intel Small Business Advantage (SBA) este o soluție ușor de folosit pentru a-i ajuta pe cei care dețin companii mici să își protejeze și să își crească businessul. Oferă un mod mai simplu și centralizat de conectare și de partajare a informațiilor în mod securizat. Intel Authenticate este o soluție de autentificare la nivel hardware, disponibilă pe cea de-a șasea generație a procesoarelor Intel Core vPro, care întărește protecția identității pe PC.

De asemenea, am văzut la eveniment laptopuri 2-în-1, ultrabook-uri, sisteme All-in-One și desktop PC-uri, chiar și noul Mini-PC de la Intel. Au fost produse Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo și Maguay.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!