Orange și Google anunță astăzi lansarea HP Chromebook, primul model de laptop din gama Chromebook disponibil în România. Echipate cu sistemul de operare Chrome OS creat de Google şi conectate la cea mai extinsă şi cea mai rapidă reţea 4G din România, conform ANCOM, laptopurile Chromebook îi ajută pe utilizatori să poată lucra uşor atunci când sunt în mișcare și fac experiența folosirii computerului mai rapidă și mai simplă, în siguranță.

HP Chromebook Google Orange Romania (3)

HP Chromebook este un dispozitiv ușor și compact care poate ține loc de laptop, temporar, mai ales când ești pe drum. La bază este browserul Chrome și aplicațiile Google, care sunt dezvoltate astfel încât să fie accesibile și offline și se sincronizează apoi când ajungi la Internet. Ai Drive pentru stocare în cloud, editor de texte, prezentări, tabele, dar și Photos. Ai de asemenea acces la orice serviciu online, de la filme la muzică și altele. În plus, ai extensii de Chrome care pot fi utilizate ca aplicații – jocuri video, dar și aplicații diverse, unele gratuite, altele contra cost.

HP Chromebook vine are un design similar ultrabook-urilor. Deocamdată avem versiunea cu ecran de 11,6 inch, cu o greutate de 1,28 kg, baterie cu autonomie de până la 8 ore și 15 minute, și antivirus inclus.

Pentru moment, noul Chromebook este disponibil exclusiv în oferta Orange Româia, cu un preț de la 99 de euro, împreună cu abonamentul Orange Net 24 pe 2 ani. Abonamentul oferă 16 GB trafic de internet/lună, acces la viteze 4G+ de până la 300 Mbps pentru download în aria de acoperire, trafic de internet nelimitat în timpul nopţii prin Happy Night, 25 GB spaţiu de stocare în Orange Cloud, Orange Antivirus, precum şi trafic nelimitat pentru a urmări filmele, serialele, emisiunile şi canalele TV preferate prin Orange TV Go. Pentru abonații care aleg oferta asta modem-ul este gratuit.

Clienţii Chromebook primesc 100 GB spaţiu de stocare în Google Drive, valabil timp de 2 ani, având posibilitatea de a cumpăra spaţiu suplimentar.

Galerie foto

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!