Google lansează în România Atelierul Digital, o platformă online pentru educație dedicată studenților și antreprenorilor din România. Sunt prezentate lecții legate de marketing digital și creșterea afacerilor online. Culmea este că prezintă și soluțiile Facebook, Twitter, Bing sau LinkedIn, platforme concurente.

0001

Google este acum într-o ofensivă de PR datorită anchetelor europene. Mie ancheta legată de Android mi se pare aberantă, dar este la fel de adevărat că Google nu și-au plătit corect taxele în Europa, nici la noi, nici în alte țări. De-asta, gigantul online a lansat o mulțime de proiecte simpatice, menite să atragă simpatia. Unul ar fi cel legat de muzeele Cultural Institute. Altul ar fi cel prezentat azi.

Lansarea Atelierului Digital este pusă pe seama unui rapirt privind competențele digitale, în care România nu stă tocmai bine.
0005
Sigur că la oraș stăm bine, București sau Cluj sau Iași sunt în top, dar România rurală nu stă deloc bine, iar media nu iese deloc bine pentru noi.
Comisia Europeană estimează că, până în 2020, 825.000 de locuri de muncă vor fi neacoperite din cauza acestui decalaj.

Potrivit Digital Economy & Society Index (DESI), România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește competențe digitale. Doar 16% dintre români au cunoștințe digitale de bază, în comparație cu media de 30% a EU151 și 26% în țările NMS13, arată un raport DELab. Mai mult, 43% dintre români declară că nu au deloc competențe digitale, ceea ce este mult peste media de 25% în țările NMS132 și 14% în EU15. Doar 8% dintre români cred că au cunoștințe digitale destul de solide pentru a face față într-un mediu de lucru competitiv.

Cursurile online Google sunt gratuite, iar diplomele oferite după trecerea testelor sunt recunocute la nivel global.

În 2015, Google s-a angajat să ofere gratuit pregătire în domeniul digital pentru un milion de persoane din Europa. În continuarea acestui angajament, Google a anunțat recent că va dubla acest efort și va pregăti 2 milioane de europeni până în 2017. Google investește 42 milioane de euro în 2016 pentru a crește nivelul cunoștințelor digitale la nivelul companiilor și persoanelor din Europa, prin pregătirea unui număr și mai mare de antreprenori și studenți. Programul „Atelierul Digital” lansat astăzi este parte din această inițiativă.

Galerie foto

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!