Sunt la Londra unde am urmărit lansarea Honor 20, un smartphone care va fi disponibil în patru versiuni diferite. Au un model entry – Honor 20 Lite, un model normal – Honor 20, modelul de top Honor 20 Pro, plus modelul fashion Honor 20 Moschino Edition. Evident, vor fi afectați și ei de problema cu Google și Android, actualizez cum aflu ceva concret pe tema asta. Altfel, sunt telefoane interesante, disponibile la preț bun. Am avut ocazia să le văd înainte de lansarea oficială, vedeți mai jos poze și filmarea, încă nu le-am testat în amănunt, sper să am ocazia curând să le văd cum se comportă în utilizarea normală.


Specificații tehnice pentru modelele Honor 20

[table id=80 /]

Nu am pus Moschino în tabel pentru că eu cred că diferă doar ca design, nu din punct de vedere al dotărilor. Vedem în seara asta.

Idei de la eveniment

Despre telefoane găsiți mai jos informații și poze. George Zhao, președintele Honor a prezentat nouă generație 20. A reamintit faptul că brandul Honor are doar 5 ani și este dedicat tinerilor. Conform prezentării video, parte din focus va fi pe camerele foto.

Honor 20 are în primul rând designul schimbat față de generațiile anterioare. Un nou sistem cu trei straturi lucioase reflectă lumina pentru a crea culori și reflexii noi.

Modelele Honor 20 au fost gândite pornind de la trei elemente cheie, respectiv ecran mare cât mai liber, operare cu o singură mână când este nevoie, dar și autonomie cât mai bună. Ecranul este 6.26 inch la modelele Honor 20, cu un raport ecran / body de 91,6%, camera de selfie fiind plasată în cea mai mică gaură posibil, de doar 4.5 mm, cu un senzor de 32 de megapixeli, cu tehnologie AI.

Pot fi folosite cu o mână pentru că au dimensiuni perfect comparabile cu telefoane tradiționale care pe vremuri aveau ecran de 5.3 inch. Senzorul foto este de 48 de megapixeli, cel realizat de Sony, optimizat pentru fotografie. Au adăugat de asemenea o cameră ultra-wide, o cameră de zoom și pe modelul de top există o cameră specială pentru fotografii macro, de la mare apropiere.

Honor a lucrat și la interfață și la experiența generală a utilizatorului. Kirin 980 este cel mai puternic procesor al lor, iar interfața EMUI este cea de pe telefoanele de top. Senzorul de amprentă este mutat pe lateral, pe butonul de power.

Camerele foto de pe Honor 20 Pro

Honor 20 și 20 Pro

Se pare că cele două modele sunt similare, cu ecran de 6.26 inch OLED FHD+, cu camera într-o gaură oarecum similară cu S10. Honor zice că este cea mai mică gaură disponibilă pe un smartphone, de doar 4.5 mm. Personal nu sunt fan al acestei idei, dar nici nu este foarte deranjată. Honor 20 Pro are doar o cameră foto suplimentară, un senzor de 2 megapixeli, destinat fotografiei macro. Nu am mai testat camere de 2 megapixeli de pe vremea telefoanelor mobile cu butoane, dar dacă faci de aproape poza, s-ar putea să meargă. Depinde de lentilă. Camera foto Honor 20 Pro are apertura f/1.4, cea mai mare pe un telefon. Suportă EIS Super Night More, care combină 16 cadre la expineri diferite într-unul perfect.

DXOMark a testat deja Honor 20 Pro și i-au dat la camera foto scorul de 111, fiind pe locul doi după Huawei P30 Pro. E interesant pentru că Honor 20 Pro este mult mai ieftin decât P30 Pro.

Ambele modele au procesor Kirin 980 cu procesare AI, au 6 sau 8 GB de RAM, 128 sau 256 GB de stocare internă și camera frontală de 32 de megapixeli. Bateria încorporată este de 3.750 mAh la 20 și 4000 mAh la Pro. Arată relativ similar, vă pun și imagini mai jos.

Bateria are și o tehnologie de încărcare rapidă cu 22.5W, abia aștept să o testez.

Honor 20 va fi în variante 6GB RAM + 128 GB stocare la un preț de 499 euro. Modelul Honor 20 Pro va costa 599 euro în varianta 8GB RAM + 256GB stocare.

Nou cadou pentru cumpărătorii Honor 20

Honor 20 Moschino

Honor 20 Moschino Edition vine cu un portofel în care telefonul poate fi ținut. Spre deosebire de colaborarea anterioară celor două branduri de anul trecut, de data asta Moschino s-a implicat într-o mai mare măsură în proiectarea designului acestui nou flagship. Brandul de fashion, cunoscut pentru designul său îndrăzneț și vesel, a ales de această dată culoarea, materialul și finisajul care pot fi observate pe spatele telefonului cu un design deosebit.

HONOR 20 Moschino Edition2

Honor 20 Lite

Au și variantă entry-level, ecranul este de 6.21 inch la Lite și are notch de tipul teardrop, numit de Honor dewdrop. Are bateria de doar 3.400 mAh și camere foto un pic mai slabe, dar prețul este și el interesant, 210 euro. Camera frontală pentru selfie este tot de 32 de megapixeli, are procesorul mid-range Kirin 710 care este foarte performant, iar camerele foto de pe spate sunt de 24 de megapixeli, 8 megapixeli ultra-wire și 2 megapixeli pe post de senzor de adâncime de câmp.

Prețul este 299 euro, destul de mare (4GB RAM /128 GB).