Huawei, furnizor global de soluții în domeniul IT&C, continuă sprijinul acordat studenților români prin programe educaționale, realizate în parteneriat cu oficialii români. Telecom Seeds for the Future este cel mai important program CSR pentru compania chineză. Încearcă astfel o apropiere între sistemul de învățământ și mediul business, în special în mediul IT.

huawei

Huawei are în România 700-800 de angajați români, cam trei sferturi din total. Specialiști sunt recrutați dintre absolvenții universităților tehnice. Programul de training pentru studenți este parte a unui angajament pe termen lung pe care l-a făcut compania chineză în încercarea de a sprijini studenții români, cărora să le dezvoltăm competențele în domeniul tehnologiei.

Proiectul este susținut și de autoritățile din cele două țări. Principalul obiectiv al acestui program laa reprezentat vizita la sediul central al Huawei din Shenzhen, unde tinerii au beneficiat de sfaturile și consultanța specialiștilor Huawei și au avut acces la tehnologie de ultimă generație. Cei opt studenți au efectuat un stagiu de practică și internship în cadrul Huawei România, fiind aleși datorită rezultatelor foarte bune pe care le-au înregistrat pe parcursul desfășurării proiectelor interne din companie, dedicate lor. Proiectul se reia anul viitor.

Huawei a devenit un partener strategic pentru principalii operatori de comunicații din România, prin dezvoltarea de soluții de înaltă tehnologie și furnizarea de servicii personalizate pentru clienții săi.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!