Sunt la Milano, am asistat ieri la prezentarea Samsung Wind-Free, primul aer condiționat realizat cu o tehnologie care asigură că nu te trage curentul. Am asistat și la demonstrația dispozitivului, răcește fără o coloană de aer.

Prezentat la CES 2017, Samsung Wind-Free AR9500M bagă aer rece foarte rapid și răcorește încăperea, iar apoi se închide și menține doar temperatura scăzută cu ajutorul unui flux minim de aer condiționat, care iese prin 21.000 de micro-orificii de pe suprafața aparatului. Practic, răcește în continuare, dar fără a produce curent și cu un consum redus de energie cu pînă la 72%.

Oficialii companiei au vorbit despre aerul condiționat clasic, care răcește și apoi te învăluie într-un flux de aer rece pînă când închizi cu totul aparatul. Dar dacă este vară, temperatura în cameră crește la loc. Chestia asta se întâmplă și dacă dormi peste noapte, fie se face prea rece și răcești, fie închizi aerul și se face prea cald. La problema asta răspunde Wind-Free.

ads

Conform oficialilor Samsung aparatele cu Wind-Free vor apărea anul acesta pe piață, cu un preț cu 15% mai mare decât modelele premium de pînă acum. Aparatul are un invertor digital avansat, reduce timpul necesar pentru ca compresorul să ajungă la putere maximă. Aparatul de aer condiționat are tehnologie WiFi, se conectează la rețeaua de acasă și poate fi controlat de la distanță, prim aplicația Samsung Smart Home. Deci poți face răcoare acasă în timp ce ești pe drum de la birou.

Samsung a creat o divizie nouă pentru aer condiționat, separată de companie. De asemenea, l-a adus pe Wim Vangeenberghe de la Daikin cu scopul declarat să devină lider mondial pe zona de aer condiționat. Revin cu detalii de la oficialii companiei.