Am vizitat astăzi sediul Intel România Software Development Center în cadrul unui eveniment special dedicat bloggerilor și ziariștilor. Anul acesta au ajuns la 240 de angajați și echipa crește în continuare, iar focusul se mută pe Internet of Things, dispozitivele inteligente conectate în permanență la Internet.

Intel in Romania (5)

De altfel, împreună cu Victor și Octav Palade am și creat probabil cel mai interesant proiect de wearables/IoT. Evident, am luat locul doi … dar ne-am hotărât să producem dispozitivul și să obținem finanțare prin Kickstarter sau Indiegogo. Nu ne-am hotărât pe care să aplicăm 🙂

Trecând la planurile Intel, merită menționat că au spre 500 de angajați în România, incluzând centrele din Galați și Cluj-Napoca. O echipă dedicată se va ocupa de proiectele Internet of Things.

Am văzut la eveniment Intel Edison, cel mai mic PC complet, precum și Intel Galileo, despre care v-am mai scris. Nu știam despre Intel Curie, un proiect similar, dedicat segmentului wearables (dispozitive de purtat).

De asemenea, a fost o prezentare Nike, care are un parteneriat cu Intel. Brandul de sport are tot mai multe tangențe cu tehnologia, wearables, aplicații și dispozitive smart. Am revăzut și ceasul Basis Peak și căștile Biosport SMS Audio. Și am discutat despre tot felul de gadgeturi inteligente de acest gen.

Am făcut și un tur complet al sediului Intel, am văzut locurile de relaxare, unde angajații au un fotoliu de masaj, au masă de ping-pong, masă de fotbal și alte atracții, precum și zona de cafenea/bucătărie.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!